ANASAYFA Otomobil Türkiye pazarına giren Yeni Hyundai Kona'nın fiyatı dudak uçuklatıyor!

Türkiye pazarına giren Yeni Hyundai Kona'nın fiyatı dudak uçuklatıyor!

Küresel araç pazarına birbirinden yeni modeller girmeye devam ediyor. Yeni araçlar piyasadaki yerini alırken Türkiye'de satışa sunulan Yeni Hyundai Kona'nın fiyatı belli oldu. Merakla beklenen aracın özellikleri ile birlikte fiyatı da derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Türkiye pazarına giren Yeni Hyundai Kona'nın fiyatı dudak uçuklatıyor!

Türkiye pazarına giren Yeni Hyundai Kona'nın fiyatı dudak uçuklatıyor! - Küresel piyasalarda yeni araç hareketliliği devam ediyor. Her geçen gün piyasaya yeni bir araç sürülürken bu kez Hyundai tutkunlarının aklını başından alan tasarımı ile yeni Kona'nın tanıtımı yapıldı. Yeni Kona'nın tanıtımı Gürcistan'ın Batum kentinde gerçekleştirilirken Türkiye'de piyasaya sunulduğu belirtilen araçla ilgili detayları derledik.

ekran-goruntusu-2023-07-19-164354.png

Hyundai, B-SUV segmentine tasarımı ve teknolojileriyle yeni bir bakış açısı getiren Kona modelini Türkiye'de 20 Temmuz Perşembe günü satışa sunacak. Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel tarafından yapılan açıklamada Kona'nın kendi segmentinde oldukça iddialı bir model olduğunun altı çizildi. Bununla birlikte önemli açıklamalara yer veren Müdür Berkel, SUV segmentinde oldukça güçlendiklerini bildirdi.

KONA TAMAMEN YENİLENDİ

Hyundai olarak 40 yıldan fazla bir süredir SUV modelleri ürettiklerine dikkati çeken Müdür Berkel, ''Çok güçlü bir SUV ürün gamına sahibiz. Türkiye'de de 5 farklı modelimizin satışını gerçekleştiriyoruz. Hyundai'nin toplam satışlarının yüzde 50'sinden fazlasını SUV modelleri oluşturuyor.

ekran-goruntusu-2023-07-19-164402.png

Kona da bu SUV ürün gamının en önemli ve en güçlü modellerinden bir tanesi. Tamamen yenilenen Kona, bir önceki modelle kıyaslandığı zaman birçok noktada sınırları zorluyor. Aslında sloganımızı da 'Sınırsız Yaşa' olarak belirledik.'' ifadelerini kullandı.

ELEKTRİKLİ YENİ KONA'DA GELECEK

Hyundai, tamamen elektrikli versiyonu Kona'yı ise 2023 yılının son çeyreğinde satışa sunacak. Tek bir gövde altında 3 farklı motor tipini zengin donanım seçenekleri ve akıllı teknolojilerle sunan Hyundai, Kona modeliyle beraber B-SUV segmentinde daha fazla aktif olmayı hedefliyor.

YENİ HYUNDAİ KONA ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

2023 yılı için toplam 2 bin adet Kona'nın satılması hedeflenirken Türkiye'de satılacak olan model için türk tüketicilerin, yeni Kona modelini 4 farklı motor seçeneği ile tercih edebilecekleri kaydedildi.

ekran-goruntusu-2023-07-19-164408.png

İçten yanmalı benzinli motor seçenekleri 120 beygirlik (200 Nm tork) 1.0 litrelik T-GDi Elite DCT ile başlarken, 198 beygir (265 Nm tork) gücündeki 1.6 T-GDi N Line öne çıkıyor.

Motor seçenekleri, turbo versiyonlarda 7 ileri Çift Kavramlı Şanzıman'la (7DCT) kombine edilirken, hibrit versiyon ise 6 ileri Çift Kavramlı Şanzıman'la (6DCT) ile sunuluyor. Hyundai Kona, N Line versiyonda dört tekerlekten çekişle sunulurken, diğer seçenekler ise önden çekişli olarak satın alınabiliyor.

Türkiye tanıtımı yapılan araç ilk etapta 3 farklı ünite ile kullanıcılara sunulacak. 1.0 T-GDİ Elite, 1.6 T-GDİ N Line ve 1.6 Hibrit üniteler ile ülkemize gelecek olan Hyundai Kona kompakt SUV severlere hitap edecek. Bu modelin fiyatları merak konusu olurken Yeni Hyundai Kona fiyat listesi de belli oldu.

YENİ HYUNDAİ KONA NE KADAR?

Yeni Hyundai Kona 1.0 T-GDi Elite 1 milyon 612 bin TL,

Yeni Hyundai Kona 1.6 T-GDi N Line 1 milyon 826 bin TL,

Yeni Hyundai Kona 1.6 Hibrit 1 milyon 795 bin TL'den alıcı bulacak.

ekran-goruntusu-2023-07-19-164344.png

Daha fazla araç haberi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bu yöntemi deneyerek egzamadan kurtulabilirsiniz! Mucizevi kürün faydaları!

Bu yöntemi deneyerek egzamadan kurtulabilirsiniz! Mucizevi kürün faydaları!