ANASAYFA Otomobil Türkiye SUV otomobillerden vazgeçmiyor

Türkiye SUV otomobillerden vazgeçmiyor

Son yıllarda ülkemizdeki otomobil satışlarında yapılan incelemede en çok tercih edilen otomobil gövde tipi belli oldu. SUV bu konuda liderliğini sürdürdü.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Türkiye SUV otomobillerden vazgeçmiyor

Son 4 yıllık zaman incelendiğinde 3 farklı araç vücut tipi arasından SUV'ların liderliğe geçtiği gözlemlendi. Söz konusu araştırmadan yıllara göre yaşanan değişim gözler önüne serildi.

SUV OTOMOBİL TERCİHİ AÇIK ARA ÖNDE

Konforu ön plana çıkaran ve hacim olarak Sedan ve Hatchback gövde tipinden önde olan SUV otomobiller Türk otomobil piyasasında en çok satılan araçlar olmaya devam ediyor. TOGG gibi araçların SUV gövde tipine sahip olması ve en çok tercih edilen araçlar arasında yer alması bu tespitin doğruluğunu gözler önüne seriyor.

Yapılan araştırmalara göre 2020-2024 yıllarının Ocak-Mart arasındaki dönemlerinde araç satışlarında SUV araç oranı yüzde 28,2'den yüzde 51,7'e kadar adım adım yükseldi. Bu oran sedanda ise 4 yıllık süreçte tam tersi bir şekilde her yıl azalmaya devam etti. Trafikte sağladığı avantaj ve hacim fazlalığından dolayı SUV modellerin ilerleyen yıllarda da yoğun bir ilgi ile tercih edilen araçlar olması tahmin ediliyor.

ARAÇ SATIŞ RAKAMLARI ARTIYOR

Türkiye'de Ocak Mart dönemi araç satış sayısı bir yıla göre yaklaşık 58 bin adet daha fazla oldu. 2023 yılında bu dönemlerde satılan otomobil sayısı 175.421 olurken bu rakam 2024 yılının aynı döneminde 233.389 oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Uraloğlu paylaştı! Ankara'dan başlayacak yeni tren seferleri için geri sayım başladı

Bakan Uraloğlu paylaştı! Ankara'dan başlayacak yeni tren seferleri için geri sayım başladı