ANASAYFA Otomobil Türkiye'de ilk 4 ayda 20 binin üzerinde elektrikli otomobil satıldı

Türkiye'de ilk 4 ayda 20 binin üzerinde elektrikli otomobil satıldı

Türkiye'de 2024 yılının ilk 4 ayında satışı yapılan elektrikli otomobil sayısı açıklandı. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerinden derlenen bilgilere göre ocak - nisan döneminde yapılan elektrikli otomobil satışının 20 bini aştığı görüldü.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Türkiye'de ilk 4 ayda 20 binin üzerinde elektrikli otomobil satıldı

ANKARA (AA) - Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) otomobil satışlarına ilişkin verileri yayımlamaya devam ediyor. Yayımlanan veriler vatandaşların gündeminde yer alırken yılın ilk 4 ayını kapsayan elektrikli araç satış verileri de belli oldu. 

ODMD verilerinden derlenen bilgilere göre ülke genelinde otomobil ve hafif ticari araç toplam satışı ocak-nisan döneminde yıllık bazda yüzde 11,3 artarak 371 bin 438 adet olarak gerçekleşti. Otomobil satış sayısı yüzde 16,62 artışla 294 bin 837'ye yükselirken, hafif ticari araç satış sayısı yüzde 5,2 azalarak 76 bin 601'e geriledi.

TÜRKİYE'DE İLK 4 AYDA 20 BİNİ AŞKIN ELEKTRİKLİ OTOMOBİL SATILDI

ODMD verilerine göre açıklanan otomobil satış rakamları vatandaşların gündeminde yer alırken Türkiye'de ilk 4 ayda 20 bini aşkın elektrikli otomobil satıldığı ilan edildi.  Türkiye'de "tam elektrikli" otomobil satış sayısı, yılın ilk 4 ayında 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 273 artışla 20 bin 255 oldu. Tam elektrikli otomobillerin pazar payının ise yüzde 6,9 olduğu ifade edildi. 

Ocak-nisan döneminde toplam satışlardan alınan pay, tam elektrikli otomobillerde yüzde 2,1'den yüzde 6,9'a, hibritlerde yüzde 11,1'den yüzde 14,9'a yükseldi. Otomobiller tam elektrikli, uzatılmış menzil elektrikli ve hibrit olarak ele alındığında, toplam pazarın yüzde 22,7'sinin içinde elektrikli motor da bulunan araçlardan oluştuğu görüldü. Nisan ayında ise toplam 6 bin 546 "tam elektrikli" otomobil satıldı. Bu otomobillerin nisan ayındaki pazar payı yüzde 10,7 olarak hesaplandı.

Veriler aylık olarak güncellenirken dizel araçların satışında da düşüş olduğu ifade edildi.

 Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da patenli 2 çocuk belediye otobüsünden tutunarak yolculuk yaptı

Ankara'da patenli 2 çocuk belediye otobüsünden tutunarak yolculuk yaptı