ANASAYFA Otomobil Türkiye'de Nisan ayında en çok satan otomobil markası belli oldu

Türkiye'de Nisan ayında en çok satan otomobil markası belli oldu

Son yıllarda araç piyasasında yaşanan değişim rakamlara da yansıdı. Geçtiğimiz aya ait hazırlanan verilerde otomobil satışlarında bir azalma meydana geldiği görüldü.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Türkiye'de Nisan ayında en çok satan otomobil markası belli oldu

Günlük hayatta keyfi bir ürün olmaktan çıkan otomobiller ulaşım konusunda hayat kolaylaştırmaya devam ediyor. Teknolojinin beraberinde getirdiği özelliklere göre değişen ve şekillenen otomobiller insanların olmazsa olması arasında yer almayı sürdürüyor.

TÜRKİYE EN ÇOK HANGİ MARKA'YI SEÇTİ?

Bu kapsamda her ay ülkemizde on binlerce araç satın alım işlemi gerçekleşiyor. Ortaya çıkan sonuçlar sonradan araba alacak vatandaşların tercih edeceği markalar hakkında da fikir sahibi olmasını sağlıyor. 

Söz konusu rapor Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerinden hazırlanan sonuca göre bu yıl Türkiye'de geçen yılın aynı ayına oranla araç satışlarında bir azalma meydana geldi. Ortaya çıkan azalmanın oranı ise yüzde 22,3 oldu. 75 binden fazla araç satışının gerçekleştiği ülkemizde en çok tercih edilen markalar sırası ile şu şekilde oldu;

Fiat

Renault

Cherry

Volkswagen

Hyundai

Ülkemizde vatandaşlar arasında eski yıllardan beri süregelen bir marka olan Fiat çıkardığı modeller ile bu ay en çok satılan araba markası oldu. 6 bin 83 adet satılan Fiat marka araba sayısı vatandaşların tercihini net bir şekilde gözler önüne serdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 Şampiyonlar Ligi finalinin adı belli oldu! Real Madrid'den tarihi geri dönüş

2024 Şampiyonlar Ligi finalinin adı belli oldu! Real Madrid'den tarihi geri dönüş