ANASAYFA Otomobil Türkiye'nin elektrikli araçlara ilgisi artmaya devam ediyor

Türkiye'nin elektrikli araçlara ilgisi artmaya devam ediyor

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde elektrikli araç kullanan insan sayısı günden güne artıyor. 2011 de sadece 24 adet elektrikli aracın olduğu Türkiye’de bu sayı günümüzde 80 bini aştı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Türkiye'nin elektrikli araçlara ilgisi artmaya devam ediyor

Çevre dostu enerji kullanımı kapsamında dünyada hızla devam eden elektrikli araç kullanımının yaygınlaşma süreci ülkemizde de benzer bir şekilde ilerliyor. Özellikle son yıllarda vatandaşlarımızın heyecanla beklediği yerli ve milli otomobili TOGG’un bir elektrikli araç olması ve insanların bu araca büyük ilgi göstermesi ülkemizde elektrikli araç kullanımının yaygınlaşmasında büyük bir rol oynuyor.

Yeni çıkan araba markalarına ek olarak dünyaca ünlü araba markalarının ürettiği yeni model araçlarında elektrikli oluşu da insanlarımızın bu noktada alışkanlıklarını değiştirme sebeplerinden birisi olarak kabul ediliyor. TOGG’un satışının son dönemde kura yönetimi ile değil artık genel satış yöntemi ile vatandaşların hizmetine sunulması ve Türkiye pazarına yeni otomobil markalarının girişinin de bu rakamları iyice yukarı çekeceği tahmin ediliyor.

TOGG'UN YENİ MODELİ 2025'TE YOLLARDA OLACAK

Alınan bilgilere göre ülkemizde şu anda her 1000 otomobilden 5 adetinin elektrikli olduğu ifade edilirken, 15 milyondan fazla kayıtlı aracın bulunduğu ülkemizde önümüzdeki yıllarda bu rakamın çok daha yukarı çekileceği tahmin ediliyor.

Dünyaca ünlü araba markaları özellik üstüne özellik katarak yeni modellerini dünya ile paylaşırken yerli ve milli otomobil markamız TOGG’da geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen ilk modeli T10X’in ardından ikinci modeli olan T10F’i önümüzdeki yıllarda satışa sunacağını açıklamıştı. 2025 yılının ilk dönemlerinde satışa sunulması planlanan ikinci TOGG marka elektrikli otomobil modeli ve yeni satışa sunulacak elektrikli araçlar ile Türkiye pazarında elektrikli araçların hacminin artacağı ön görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Son dakika duyuruldu! Bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları açıklandı

Son dakika duyuruldu! Bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları açıklandı