ANASAYFA Politika 31 Mart yerel seçimlerinde yazlıkta, köyde, tatilde, farklı adreste oy kullanılır mı?

31 Mart yerel seçimlerinde yazlıkta, köyde, tatilde, farklı adreste oy kullanılır mı?

31 Mart Yerel seçimleri kapsamında oy kullanma yerlerine ilişkin merak edilenler artıyor. Farklı bir adreste oy kullanıp kullamayacağını merak edenler araştırmalarına devam ederken pek çok soru da gündeme taşındı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
31 Mart yerel seçimlerinde yazlıkta, köyde, tatilde, farklı adreste oy kullanılır mı?

Türkiye, pazar günü yerel yöneticileri seçmek üzere sandık başında olacak. Yerel seçimler kapsamında sandık başında olacak olan vatandaşlar şimdiden bazı merak ettiklerine yanıt aramaya başladı. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili merak edilen sorular gündemden düşmezken seçime 3 gün kala vatandaşlar, ‘’Adresimin dışında oy kullanabilir miyim? Yazlıkta, köyde, tatilde oy kullanabilir miyim?'' sorularına yanıt aramaya başladı. Bu çerçevede YSK'nın konuya ilişkin açıklaması da geldi. 

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde büyükşehir belediye başkanları, il belediye başkanları, ilçe belediye başkanı, köy muhtarı, ihtiyar heyeti, belediye meclis üyeleri seçilecek. Milyonlarca oy kullanacak vatandaş adresinin dışında oy kullanıp kullanamayacağını merak etmeye başladı. 

31 MART ADRESİMİN DIŞINDA OY KULLANABİLİR MİYİM?

Seçimlerde adresi dışında bir yerde oy kullanıp kullanamayacağını merak edenlerin soruları yanıt buldu. Seçmenler, nüfus müdürlüğüne devamlı olarak oturduklarını bildirdikleri yerleşim yeri adresinde oylarını kullanmak zorundadır. Askı süresi içinde adres değişikliğini yapmayan seçmenler kayıtlı oldukları sandık dışında oylarını kullanamazlar.

Nüfus müdürlüklerince diğer adres (ikinci adres) beyanı alınarak yapılan tesciller kayıt için yeterli değildir. Diğer adresinde oy kullanmak isteyen seçmenlerin, nüfus müdürlüklerine başvurmak suretiyle, diğer adreslerini yerleşim yeri adresi olarak tescil ettirmeleri gerekir. Bu çerçevede YSK tarafından açıklanan karar kapsamında yerleşim yerinde oy kullanmak zorunludur, aksi durumda farklı bir adreste oy kullanma işlemi yapılamaz.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aranan şahıslara yönelik 81 ilde operasyon! Binlerce şahsın yakaladığı bildirildi

Aranan şahıslara yönelik 81 ilde operasyon! Binlerce şahsın yakaladığı bildirildi