ANASAYFA Politika AK Parti'de olağanüstü kongre tarihi belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni A takımı için harekete geçti

AK Parti'de olağanüstü kongre tarihi belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni A takımı için harekete geçti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ katılmış olduğu canlı yayında partinin olağanüstü kongresinin gerçekleşeceği tarihi açıkladı.
yazar
Haber Merkezi
AK Parti'de olağanüstü kongre tarihi belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni A takımı için harekete geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni A takımını oluşturmak için start verdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ katılmış olduğu canlı yayında partinin olağanüstü kongresinin gerçekleşeceği tarihi açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ katıldığı yayında partinin olağanüstü kongresinin gerçekleşeceği tarihi açıklarken aynı zamanda yerel seçim hazırlıklarına da değindi. Dağ açıklamasında Kasım ayından itibaren adayların belli olacağını belirtti.

AK PARTİ KONGRE TARİHİ BELLİ OLDU!

Katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ soruları yanıtladı. AK Parti olağanüstü kongresinin 7 Ekim'de yapılacağını açıklayan Dağ konuşmasında yerel seçim hazırlıklarına da değinirken adayların kasım ayında itibaren belli olacağını açıkladı.

cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan-1543414.webp

AK Partili Dağ açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

Rakiplerimiz değişim tartışmaları yaşarken, biz yerel seçimlere yönelik adımlarımızı atıyoruz. Bu biraz daha mutfak ve hazırlık dönemi. Kasım ayının başları gibi hızla sahaya çıkma dönemi başlar adaylar için.

Zaten siyasetçi için saha da olmamak gibi bir durum yok. Sahada değilseniz siyasetçi değilsinizdir zaten. Önce aday belirleme süreci sonra kampanya süreci yapılacak. Asıl mevzu aday belirleme süreci. AK Parti yeni bir siyasi parti değil.

''5 YIL DAHA İKTİDARDA OLACAK''

AK Parti 5 yıl daha iktidarda olacak bir siyaset. Bir kültürümüz var, tecrübemiz var. Yerel yönetimler başkanlığımız lokomotif görevi görür. Mevcut görevde olan belediyelerin performansı takip ediliyor. Hangi adaylarla kazanabiliriz onun çalışması yapılıyor. Bir önceki takvime bakacak olursak, adayların tamamı kasım ayında belli olacak diyemeyiz. Ekimde kongremiz var. Şu anda tarih vermek mümkün değil ama bir önceki döneme baktığınız zaman kasımda sürecin başladığını görüyoruz.''

650x344-hamza-dag-ak-parti-olaganustu-kongresi-7-ekimde-1691569769007.jpg

Geçtiğimiz Cumhurbaşkanı seçimlerinin CHP'nin karne seçimlerinden biri olduğunu belirten Dağ konuşmasına şöyle devam etti;

''Bir önceki takvime bakacak olursak, adayların tamamı kasım ayında belli olacak diyemeyiz. Ekimde kongremiz var. Şu anda tarih vermek mümkün değil ama bir önceki döneme baktığınız zaman kasımda sürecin başladığını görüyoruz.

''KARNE SEÇİMLERİNDEN BİRİYDİ''

Mayıs 2023 seçimleri, CHP'nin karne seçimlerinden biriydi. Nüfusun yüzde 50'den fazlasını yöneten belediyeler CHP'de. İktidar yerelde başlar sloganıyla başlamışlardı. Mart 2024 seçimleri CHP'li belediye başkanlarının karnesi olacak. İlk karneyi aldılar, işçi çıkarmayacağız dediler çıkardılar. Bu 5 yıllık süreçte yaptıklarını önlerinde görecekler. Karneleri zayıflarla dolu. Genel başkanlığa aday adayı olan belediye başkanları var ama bir türlü belediye başkanı olamadılar. Mart 2024'te CHP'li belediyelerin önlerine vatandaşlarımız karnelerini koyacak.''

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara İzmir arası otobüs ve uçak ile kaç TL? Biletlere zam geldi mi?

Ankara İzmir arası otobüs ve uçak ile kaç TL? Biletlere zam geldi mi?