Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Mustafa Ak görevinden istifa etti

Yerel seçimler için hazırlıklar başladı. Özellikle büyükşehir belediye başkanlığı için hangi isimlerin yarışacağı büyük merak konusu oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Mustafa Ak'ın da görevinden istifa ettiği öğrenildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Mustafa Ak görevinden istifa etti

31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler için partilerin hazırlıkları devam ediyor. Özellikle üç büyük şehir için yarışacak isimler merak konusu olurken Ankaralılar da Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanlığı için adaylığını koyacak isimleri merak ediyor.

ABB Başkanlığı için yeni isimler dillendirilmeye devam ederken bir son dakika gelişmesi daha gündemi meşgul etti. 2009 - 2014 yılları arasında Keçiören Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Ak'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekterlik görevinden istifa ettiği öğrenildi.

ABB BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN YENİ İSİM

2024 yerel seçimlere kısa bir süre kala AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayları belli olmaya başladı. Buna göre Mustafa Ak, 2024 yerel seçimleri AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi adaylığı için Sakarya Büyükşehir Genel sekreterlik görevinden istifa etti. Gelişmenin ardından vatandaşlar ''Mustafa Ak kimdir?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

ankara-buyuksehir-belediye-baskan-adayligi-icin-mustafa-ak-gorevinden-istifa-etti.jpg

MUSTAFA AK KİMDİR ?

1964 yılında Konya'nın Seydişehir ilçesinde doğan Ak, liseyi de Konya'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Ak, İstanbul'da özel sektörde çeşitli alanlarda yönetici olarak çalışırken sektörel dergilerde koordinatörlük görevlerinde bulundu.

1991 yılı itibari ile Ankara'da Basın-Yayın ve Matbaacılık alanlarında faaliyet gösteren bir işletme kuran Ak, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlendi. Halen İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları ve Mensupları Vakfı'nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Ankara Grup Başkanlığı görevini yürüten Ak, aktif siyasi hayatına kuruluşundan itibaren AK Parti'de başladı.

AK Parti'nin çeşitli kademelerinde görev alan Ak, 2009 - 2014 yıllarında yapılan yerel seçimlerde Keçiören Belediye Başkanı seçildi. 2019 yılında Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak göreve başlayan Ak, evli ve üç çocuk babasıdır. Ak şimdilerde ABB Başkan adayı olmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER