ANASAYFA Politika Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği’ne Faruk Köylüoğlu getirildi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği’ne Faruk Köylüoğlu getirildi!

Çankaya Belediyesi Meclis Üyesi olan Faruk Köylüoğlu gerçekleştirilen atama ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği’ne getirildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği’ne Faruk Köylüoğlu getirildi!

Seçim döneminde parti olarak karışıklıkların meydana geldiği İYİ Parti'den Ankara İl Başkanlığı görevi yaparken istifa eden  Faruk Köylüoğlu, ABB'de Başkan Vekilliği görevine getirildi. Yapılan açıklamalarda daha önce de seçim döneminde hedeflerden bahsedilirken bu defa başkan vekili olarak seçilen Köylüoğlu, “Hep beraber bu sorumluluğun altından kalkacağız” diyerek sorumluluklarının bilincinde olduğunu ifade etti. 

ABB BAŞKAN VEKİLİ OLARAK FARUK KÖYLÜOĞLU SEÇİLDİ!

Yaşanan bu önemli gelişmelerin ardından açıklamalarda bulunurken ikinci kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Mansur Yavaş Belediyeciliği hakkında konuşan Köylüoğlu, “Önceki dönem Mansur Yavaş büyükşehir meclisinde azınlıktaydı. Ama bu kez büyük bir çoğunlukla gelindiği için mecliste çoğunluk desteği de mevcut. Bununla beraber çok daha iyi hizmetler olacak. Bende Çankaya Belediyesi’nden meclise girdim. Daha ilk meclis açılır açılmaz 5 yıldır onaylanmayan bir arıtma tesisinin yenilenmesi gibi Ankara halkının menfaatine olan hizmetlerin önü açıldı ve kabul edildi. Ankara daha büyük hizmetlere kavuşacak. Buna inancımız sonsuz” dedi.

HİÇBİR AYRIM GÖZETİLMEDİ!

Çalışmalar ile birlikte Mansur Yavaş Belediyeciliğinin marka olacağını ifade eden Köylüoğlu, “50 yıldır yapılmayan altyapı ve üstyapı yatırımları yapıldı. Neticede insana dokunuldu, insana hizmet götürüldü. Hiçbir ayrım gözetilmedi. Bu ayrımın gözetilmemesi sonuç olarak sandığa yansıdı. Faaliyet raporu mecliste oylandı ve onaylandı. Mansur Yavaş meclis açılışında faaliyet raporunun oylanmasına geçilmeden, ‘Faaliyet raporu net bir şekilde aslında halk tarafından yüzde 60’la onaylandı’ dedi. Dolayısıyla yapılan çalışmalar yeni dönemde daha büyük hizmetlere yol açacak” diyerek bu süreç içerisinde kendi üzerine de düşen ne kadar görev yapsa yapmaya hazır olduğunu dile getirdi.

FARUK KÖYLÜOĞLU KİMDİR?

1963 senesinde Ankara'nın Elmadağ ilçesi Hasanoğlan'da doğan Faruk Köylüoğlu, hazırlık, ortaokul ve lise eğitimlerini TED Ankara Koleji'nde tamamlamıştır. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi Ekonomi Bölümü'nü tamamlayarak ardından Tekstil ve İnşaat Sektöründe Faaliyet Gösteren Köylüoğlu Tekstil A.Ş. Ve Köylüoğlu Grup İnşaat A.Ş. şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Tüm bunlar ile birlikte siyasette de önemli adımlar atmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Faruk Köylüoğlu kimdir, ne iş yapıyor?

Faruk Köylüoğlu kimdir, ne iş yapıyor?