ANASAYFA Politika Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hangi partiden aday olacak?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hangi partiden aday olacak?

Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçimlerle ilgili olarak pek çok merak edilen soru bulunuyor. Yerel seçimlerde tekrar aday olduğunu duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın hangi partiden aday olacağı merak ediliyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hangi partiden aday olacak?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hangi partiden aday olacak? - Ülkemizde mayıs ayında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinin ardından Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerle ilgili olarak heyecan başladı. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanlığı adaylığı için pek çok isim dillendirilirken Ankaralılar en çok ''ABB Başkanı Mansur Yavaş, hangi partiden aday olacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi iktidar ve muhalefet partilerinin adayları merak ediliyor. Yerel seçimler için geri sayıma başlanırken geçtiğimiz günlerde adaylığını duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'tan yeni bir açıklama geldiği bildirildi.

"BUNDAN BÖYLE ADAYSAK CHP'DEN ADAYIZ"

Yerel seçimlere sayılı bir süre kala muhalefetteki umutsuzluğa anlam veremediğini söyleyen ABB Başkanı Yavaş, başka partiden aday gösterilme ihtimaline karşın ise "Bundan böyle adaysak CHP'den adayız" diyerek iddiaları sonlandırdı. ABB Başkanı Yavaş, gazeteci Fatih Altaylı'nın kendisi hakkında, "Adaylığını açıkladı ama CHP içinde istemeyenler olduğunu biliyoruz. Çankaya Belediye Başkanı'nın da adı geçiyor. CHP istemezse İYİ Parti ister, hatta AK Parti bile onu ister" sözlerine karşılık verdi. Gazeteci Altaylı ele aldığı köşe yazısında ABB Başkanı Yavaş'ın “Aday olacaksam CHP'den olurum. Ankara'da CHP güçlü bir parti. CHP'nin gücü olmadan seçim kazanamayız.” dediğini dile getirdi. İddialarla ilgili net bir açıklama bekleniyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İkinci el araç alacaklar dikkat! Piyasadaki durgunluğun sebebi belli oldu

İkinci el araç alacaklar dikkat! Piyasadaki durgunluğun sebebi belli oldu