ANASAYFA Politika ATO Yönetim Kurulu Başkanı'ndan ara eleman sıkıntısına yönelik açıklama!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı'ndan ara eleman sıkıntısına yönelik açıklama!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, istihdam sorunlarının yaşandığı dönemde önemli bir açıklamaya yer verdi. Nitelikli iş gücü eksikliği ve ara eleman sıkıntısı olduğunu belirten ATO Başkanı durumdan endişe ettiğini söyledi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ATO Yönetim Kurulu Başkanı'ndan ara eleman sıkıntısına yönelik açıklama!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı'ndan ara eleman sıkıntısına yönelik açıklama! - Ülkemizde işsizlik sorunları hat safhada yaşanırken uzmanlar da bu işsizlik sorunundan endişe etmeye başladı. Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, tüm sektörlerde istihdam edilecek nitelikli iş gücü eksikliği yaşandığını, ara eleman sıkıntısının kronik soruna dönüştüğünü belirtti.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran, işsizlik sorunları ile ilgili önemli açıklamalara yer verirken durumdan endişe ettiğini de dile getirdi. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran yaptığı yazılı açıklamada, teknoloji alanındaki ilerlemeyle tüm dünyada hızlı bir değişim yaşandığını, salgınla bu sürecin hızlandığını belirtti.

ÜRETİM VE HİZMET POLİTİKASI OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Makineleşmeyle birlikte insanların iş hayatının dışında kalacağından endişe edildiğine işaret eden ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran, ''Robotlar iş yapacağı için insanlar işsiz kalacak diye endişe ederken, nitelikli hatta niteliksiz iş gücü bulamaz hale geldik. İşverenler olarak bir araya geldiğimizde konuştuğumuz ilk konu istihdam edecek işçi bulamamak oluyor.

ato-baskani-gursel-barandan-ara-eleman-sikintisina-yonelik-aciklama.jpg

Ara eleman olarak tabir edilen kadrolarda çalışacak kişi bulamamak ülkemizin tüm üretim ve hizmet potansiyelini olumsuz etkiliyor.” değerlendirmesinde bulundu. İnşaattan sağlığa, tekstilden mobilyaya, lokantadan otele kadar tüm sektörlerde istihdam edilecek nitelikli iş gücü eksikliği yaşandığını, ara eleman sıkıntısının kronik soruna dönüştüğünün altını çizen ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran, "İşveren, milyonlarca liralık yatırım yapıyor, işletme kuruyor ancak o işletmede istihdam edilecek insan bulma konusunda çaresiz kalıyor. Ara eleman konusu işletmeler için ana soruna dönüştü.” ifadelerine yer verdi.

ÜCRET POLİTİKASINA DEĞİNDİ

Reel sektörün çalışan bulamamasının nedenlerinden birinin de kamunun uyguladığı ücret politikası olduğunu savunan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran, “Çok düşük karlılık oranlarıyla faaliyet gösteren özel sektörümüzün ücretleri kamudaki bazı pozisyonların gerisinde kalıyor. İş arayanların beklenti düzeyindeki yükseklik de ne yazık ki ülkemiz gerçekleriyle örtüşemiyor.” dedi. Sığınmacılar konusuna da değinen ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran, bazı sektörlerde sığınmacı çalışan sayısının yükseldiğini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Voyah Free satışa çıktı! Çinli otomobil markasının Türkiye fiyatı belli oldu

Voyah Free satışa çıktı! Çinli otomobil markasının Türkiye fiyatı belli oldu