ANASAYFA Politika Bakan Göktaş Aile ve Gençlik Fonu ödemelerinin mayıs ayında yapılacağını duyurdu

Bakan Göktaş Aile ve Gençlik Fonu ödemelerinin mayıs ayında yapılacağını duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni evlilikleri teşvik etmek üzere Aile ve Gençlik Fonu üzerinden destek ödemedi yapılacağını duyurmuştu. Ödemelerin hesaplara geçeceği tarih merak edilirken beklenen açıklama son dakika olarak geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Bakan Göktaş Aile ve Gençlik Fonu ödemelerinin mayıs ayında yapılacağını duyurdu

ANKARA (İHA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Başkent Ankara’da bir otelde düzenlenen ‘Türkiye ile Macaristan’ın Aile Yapısının Güçlendirilmesine Yönelik Özgün Yaklaşımlar Paneli’ne katıldı. Programa ayrıca, Macaristan Kültür ve İnovasyon Bakanı Janos Csak katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, her iki ülke için toplumun temeli olan ailenin hiçbir şekilde alternatifi olmayan bir kurum olduğunu aktardı. Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu üzerinden verilecek desteklere ilişkin de bir değerlendirmede bulundu. Faizsiz kredi desteğinin verileceği tarihi açıklayan Bakan Göktaş, başvuru sahiplerinin gündeminde yer aldı. 

FAZİSİZ 150 BİN TL EVLİLİK KREDİSİ ÖDEME TARİHİ BELLİ OLDU

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan ve detayları Bakan Göktaş tarafından açıklanan evlilik kredisinde sona geldi. Faizsiz 150 bin TL 2 yıl ertelemeli kredinin başvuruları deprem bölgesindeki çitler için başlatılırken Bakan Göktaş,  “Gençlerimizin aile kurmalarını desteklemek ve onları her türlü sosyal riske karşı korumak için Aile ve Gençlik Fonunu kurduk. Bu fonla genç çiftlerimize faizsiz kredi desteği sağlıyoruz. Bu vesileyle Mayıs ayı içerisinde başvuruları kabul edilen gençlerimizle ödemeleri yapacağımızın müjdesini de paylaşmak istiyorum” dedi. 

Açıklamasına devam eden Bakan Göktaş, ‘’Bu kapsamda gençlerimizin aile kurmalarını desteklemek ve onları her türlü sosyal riske karşı korumak için Aile ve Gençlik Fonunu kurduk. Bu fonla genç çiftlerimize faizsiz kredi desteği sağlıyoruz. Bu vesileyle Mayıs ayı içerisinde başvuruları kabul edilen gençlerimizle ödemeleri yapacağımızın müjdesini de paylaşmak istiyorum.” diye konuştu. Hak sahibi olarak belirlenen çiftler mayıs ayı içerisinde ödemelerini alabilecek. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da kardeş cinayeti! 15 yaşındaki çocuk ablasını katletti!

Ankara'da kardeş cinayeti! 15 yaşındaki çocuk ablasını katletti!