Bakan Göktaş Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı'nı tanıttı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı tanıtım programında konuştu. Bakan Göktaş, evlilik ve aile algısını güçlendirecek faaliyetler planladıklarını ifade ederek önemli bilgiler verdi.

Bakan Göktaş Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı'nı tanıttı

ANKARA (İHA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı tanıtım programına katıldı. Bakan Göktaş'ın katılımı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen törende ülkemizin dinamik nüfus yapısını korumak devreye alınacak olan projenin detaylarından bahsedildi.

16 bakanlık, 27 kamu kurum ve kuruluşu, üniversiteler ile sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle birlikte hazırlanan eylem planı “odağına aileyi alması” nedeniyle bir ilk olma niteliği taşıdığını söyleyen Bakan Göktaş;

  • Küresel Riskler ve Demografik Dönüşüm Karşısında Ailenin Korunması,
  • Ailelerin Refah Düzeyinin Yükseltilmesi,
  • Aile Odaklı Sosyal Politika ve Hizmetlerin Etkinliğinin Artırılması,
  • Dijitalleşme Sürecinde Ailenin Desteklenmesi,
  • Aileye Duyarlı Çevre Politikaları ile Ailelerin Afet ve Acil Durumlara Dayanıklılığının Artırılmasının beş temel stratejik amaç olduğundan bahsedildi. Bakan Göktaş ayrıca doğurganlık hızının en düşük olduğu 3 il ve boşanma hızı en yüksek olan 3 ilde pilot uygulamaların hayata geçirileceğini duyurdu.

“EVLİLİK VE AİLE ALGISINI GÜÇLENDİRECEK FAALİYETLER PLANLIYORUZ”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, genç ve dinamik nüfus yapısının korunması, nesiller arası dayanışmanın artırılması, aile fertlerinin sorun çözme becerilerinin geliştirilmesini hedeflediklerini söyledi. Bu çerçevede Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada amaçlarını da tek tek sıraladı.

Bakan Göktaş Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı'nı tanıttı

Bakan Göktaş, ‘’Küresel riskler ile demografik dönüşüme karşı nesillerin muhafazası ve sürekliliğinin sağlanması için aile kurumunu korumak ve güçlendirmek en öncelikli amacımız.'' dedi. Aile odaklı sosyal politika ve hizmetleri yerel düzeydeki risk ve tehditlere göre koruyucu ve önleyici tedbirler almak için risk haritaları çıkaracaklarının altını çizerken ‘“Evlilik ve aile algısını güçlendirecek faaliyetler planlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Pilot uygulama ile ilgili detaylar şimdiden merak konusu olurken Bakan Göktaş'ın konuyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER