Bakan Şimşek kamuda tasarruf genelgesinin yapay zeka ile destekleneceğini söyledi

Türkiye'nin gündemine oturan ve halen üzerinde tartışmalarda bulunulan kamuda tasarruf genelgesi ile ilgili yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Konu hakkında mevcut süreç ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

Kamuda tasarruf genelgesi yapay zeka ile desteklenecek

Ülkenin uzun süredir yaşadığı olumsuz ekonomi günleri ile ilgili devlet tarafından pek çok adım atılmış, atılan adımların düzeni daha iyi hale getirmesi beklenmişti.

KAMUDA PEK ÇOK ALANDA KISITLAMA GELDİ

Kemer sıkma politikaları ve mevcut sistem halk nezdinde zorluk yaşanmasına neden olmuş, vatandaşlar kendileri bu halde iken kamuda da benzer kısıtlamalar yaşanmasını talep etmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'te bu yönde adım atacaklarını ifade etmiş ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile beraber kamuda tasarruf genelgesini açıklamışlardı. Yıllar sürecek politika ile ilgili Bakan Şimşek'ten yeni bir açıklama geldi.

YAPAY ZEKA DEVREYE GİRİYOR

Bakan Şimşek sürecin daha iyi takip edilmesi ve kamuda verimliliğin artması için Yapay Zeka Destekli Muhasebe ve İleri Analitik Projesi adlı bir uygulama kullanacaklarını açıkladı.

Bakan Mehmet Şimşek konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Yapay zekayla, karar verme ve politika geliştirme süreçlerinin etkinliği artırılacak, verimsiz harcama alanları tasfiye edilecek ve yeni harcama alanları sınırlandırılacak, kamu harcamalarında verimlilik artırılacak. Yapay zeka destekli risk odaklı mali denetim altyapısı oluşturularak iç ve dış denetim faaliyetlerinin etkinliğine katkı sağlanacak" şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek sözlerini ön hazırlık sürecinde sona gelindiğini ifade ederek sonlandırdı. Vatandaşlarda en az 3 yıl süreceği ifade edilen politikanın istenilen sonucu verip vermeyeceğini merak ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER