ANASAYFA Politika BBP lideri Destici akaryakıttaki ÖTV zammına isyan etti!

BBP lideri Destici akaryakıttaki ÖTV zammına isyan etti!

Büyük Birlik Partisi(BBP) lideri Mustafa Destici, akaryakıttaki ÖTV zammına ilişkin, "Bu doğru ve hakça değildir. Ayrıca bugüne dek yapılan tüm iyileştirmeleri de değersiz kılmaktadır." ifadelerini kullandı.
yazar
Haber Merkezi
BBP lideri Destici akaryakıttaki ÖTV zammına isyan etti!

Büyük Birlik Partisi(BBP) lideri Mustafa Destici Resmi Gazete'te yayımlanarak bugün itibarıyla yürürlüğe giren akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında artışa gidilmesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yaptığı paylaşımla ÖTV zammını eleştiren Mustafa Destici akaryakıtta ÖTV'nin artırılmasının kabul edilebilir olmadığının altını çizdi.

"BU DOĞRU VE HAKÇA DEĞİLDİR"

Siyasi partilere verilen milyarlarca TL hazine yardımının kaldırılabileceğine de değinen BBP Lideri Mustafa Destici paylaşımında "Akaryakıt ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) %200 üzeri yükseltilmesi kabul edilebilir ve hakkaniyetli bir düzenleme olmamıştır. ÖTV dolaylı bir vergi düzenlemesidir. Yani yoksulla zenginin, geliri düşük olanla yüksek olanın aynı oranda ödediği vergidir. Akaryakıta bu denli zam yapmak yerine mesela, doğalgazda geliri yüksek olanlara uygulanan sübvanse (yüz milyarca TL) ile siyasi partilere verilen milyarlarca TL hazine yardımı kaldırılabilirdi. Ekonominin şöför mahallinde oturanlar kolaycılığa kaçarak, çözümü dolaylı vergilerde bulup faturayı dar gelirli ve üretici ile yüksek gelirlinin sırtına aynı oranda yüklememelidir. Bu doğru ve hakça değildir. Ayrıca bugüne dek yapılan tüm iyileştirmeleri de değersiz kılmaktadır. Zamlarla ya da kemer sıkarak ekonomiyi düzeltmek, bütçe açıklarını kapatmak sıradan ekonomi yöneticilerinin de yapabileceği şeylerdir. (Nitekim 70’li ve 90’lı yıllarda Türkiye’de sıkça uygulanmıştır) Dünya ekonomi çevrelerinin itibar ettiği ya da ağırlıkları olduğu söylenen isimler iş başında ise o vakit daha konforlu ve can yakmayacak çözümler beklemek vatandaşımızın en tabii hakkıdır." ifadelerini kullandı.

Öte yandan önceki gün de 2016 yılından sonra artırılan ÖTV zammıyla akaryakıt fiyatları iki katına çıkmıştı.

95 oktan kurşunsuz benzinde litre başına 2.5265 lira olan ÖTV miktarı 7.5265 liraya, 98 oktan kurşunsuz benzinde litre başına 2.6485 lira olan ÖTV miktarı 7.8899 liraya yükselmiş, motorinde ise litre başına ÖTV miktarı 2.0559 liradan 7.0559 liraya, LPG’de 1.7780 liradan 5.7780 liraya yükselmişti. Böylelikle motorinin litresi ise yine istasyonlarda 26.25 liradan 32.60 liraya çıkmış oldu. Bu gelişmeyle benzin fiyatlarında son 2 ayda yaklaşık yüzde 72’lik artış yaşanırken motorinde son 2 ayda yaşanan artış ise yüzde 69’u görmüştü.

Sizler de ekonomi haberlerinden haberdar olmak için (Haberankara.com) adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akaryakıtta ÖTV zammı cep yakıyor! Toplu ulaşıma da zam gelmesi kaçınılmaz!

Akaryakıtta ÖTV zammı cep yakıyor! Toplu ulaşıma da zam gelmesi kaçınılmaz!