Betimar Araştırma Gürkan Duman:" Yavaş olmadan İmamoğlu, İmamoğlu olmadan Yavaş kazanamaz"

Betimar Araştırma Gürkan Duman, Haber Ankara YouTube kanalında seçim anketlerindeki son durumu ve siyaset gündemindeki önemli başlıkları değerlendirdi. Duman, son günlerde tartışılan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili, "Yavaş olmadan İmamoğlu, İmamoğlu olmadan Yavaş kazanamaz" dedi.

Haber Ankara'nın yeni programı "Kazım Eser ile Aslında Ne Oldu"nun ilk konuğu Betimar Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Duman oldu.

Gürkan Duman, anketlerde çıkan seçim sonuçlarına, İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylık süreçlerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyaset gündemindeki önemli noktalara değindi.

Yayını İzlemek İçin Tıklayınız

"TÜRKİYE BİZİ 14 MAYIS VE 28 MAYIS SEÇİMLERİNDE TANIDI"

Duman, BETİMAR'ın son seçimlerdeki başarılı anketleri hakkında, "Biz bu çalışmaları bilimsel metotlarla yapıyoruz. Bizi hem 2018'de hem 2019'da ilk seçim turunda, özellikle 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta Türkiye tanıdı.

Sektörde yaklaşık 22 yıllık bir deneyim ve tecrübemiz var. Bu sonuçların bilinmesi ve toparlanması buradan geliyor. Ve sonuçları bilmek, kadronuzun bütün riskleri sizden daha fazla analiz edip, size risk bırakmamasından geliyor."

"İMAMOĞLU'NUN ADAYLIĞI 2019'DAN BERİ BELLİYDİ"

Kazım Eser'in, "Ekrem İmamoğlu kendi adaylığını ilan etti. İmamoğlu'nun adaylığı CHP içinde ve sokakta nasıl yorumlanır" sorusuna Gürkan Duman, "Ekrem İmamoğlu'nun 2019'da belediye başkanlığı seçimini kazanması CHP açısından bir başlangıç oldu" dedi.

"İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı 2019 sürecinden beri belli olan bir şeydi" diyen Duman, "6'lı masanın dağılması, o süreçte Akşener'in ciddi çağrısı, doğal olarak İmamoğlu'nu İstanbul'dan ziyade Türkiye'nin meseleleriyle ilgilenen bir noktaya gelmesine neden oldu." diye konuştu.

"İMAMOĞLU CHP YÖNETİMİNDE YAVAŞ'I MAĞDUR ETTİ"

"Yaşanan dava süreçleri, hükümet tarafından Ekrem İmamoğlu'nu mağdur gösterirken, İmamoğlu'nun da CHP yönetiminde Mansur Yavaş'ı mağdur ettiği bir tablo ortaya çıktı." diyen Duman, yaptıkları anketlerde bu soruyu vatandaşlara sorduklarını belirtti.

Betimar Araştırma'nın yaptıkları anket sonuçlarına ve Gürkan Duman'ın açıklamalarına göre, toplumun yüzde 46'sı ön seçim yapılmasını doğru olarak görürken, yüzde 54'ü ise yanlış olduğunu söylüyor.

Araştırma sonuçlarına göre, CHP'li seçmenlerin yüzde 66,6'sı ön seçim isterken, yüzde 33,4'ü ise ön seçimin adaletli olmadığını ifade ediyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ İKİNCİ TURA KALIR MI?

Gürkan Duman'ın açıklamalarına göre, cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalacak.

Duman, "Recep Tayyip Erdoğan ile Ekrem İmamoğlu yarışırsa, orada ne var konselide olmuş bir seçmen kitlesi var. Seçmen ne yapıyor, adayı beğenmiyor. Adayı beğenmediğinde Erdoğan karşıtlığından dolayı, belli bir adayın üzerine oy verme eğilimi oluyor ya da sandığa gitmemeyi tercih ediyor." dedi.

"CHP'DE OY ORANI EN YÜKSEK İSİM MANSUR YAVAŞ"

"Bizim burada yaptığımız çalışmada Ekrem İmamoğlu'nun oy oranı yüzde 40.9, diyen Duman, "Ama şu bir gerçek, CHP'nin en fazla oy alabileceği, oy oranı en yüksek isim Mansur Yavaş. Onda dahi seçimlerin ikinci tura kalma riski çok yüksek" ifadelerini kullandı.

"MANSUR YAVAŞ ADAY OLUR MU?"

Kazım Eser'in, "İmamoğlu'nun CHP içerisindeki adaylığı net gibi görünüyor. Peki, bu durum karşısında Mansur Yavaş'ın İmamoğlu'na karşı ben de adayım diyebileceği bir durum ortaya çıkar mı? sorusuna Gürkan Duman şöyle yanıt verdi:

"Mansur Yavaş potansiyel aday zaten. Ve toplumda karşılığı olan bir isim. Yavaş'a oy veririm diyen Türkiye ortalaması yüzde 52,5 oranlarında. Ve kendi partisinde yarışan isme yaklaşık 10-12 puan fark atıyor, dolayısıyla potansiyel aday."

"YAVAŞ OLMADAN İMAMOĞLU KAZANAMAZ"

"Mansur Yavaş, ayrı bir yapı anlamında, bağımsız aday ya da bir parti ya da ittifak bileşeni üzerinde bir sürece girer mi, ben son dakikaya kadar bunu yapacağını düşünmüyorum. Mansur Yavaş, bölen kişi olmayacak. Çünkü şöyle bir durum var, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş olmadan seçimi kazanamaz.

Mansur Yavaş da, Ekrem İmamoğlu olmadan seçim kazanamaz. Elde ettiğimiz veriler her iki adayın da birbirine ihtiyacı olduğunu söylüyor. Çünkü her iki adayda kendi partisi içerisinde kendini ön plana çıkarttığı zaman, yaklaşık yüzde 25'lik bir kesim, her iki adaya da eksi cevap veriyor."

Kaynak: Göknur Çeliktaş
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız