Taşçıer, MEclis'te düzenlemiş oldukları basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Türk kadınına seçme seçilme hakkı tanınmasının 91'inci yıl dönümünü kutlaya Taşçıer, asgari ücretin en az 39 bin TL olması gerektiği konusunda öneride bulunduklarını hatırlattı.
Teklife ilişkin açıklama yapan Taşçıer, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısının da değişmesi gerektiğini belirtti. Komisyonun oy hakkında sahip 15 üye ile gözlemci 1 üyeden oluşması gerektiği ifade edildi.
MECLİS'E SUNACAKLAR
CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, asgari ücret konusunda hazırladıkları emekçiyi koruyan ve işletmeleri destekleyen bir "teşvik modeli"ni kanun teklif olarak Meclis'e sunacaklarını bildirdi.
Taşcıer, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 91'inci yıl dönümünü kutladı.

İktidarın asgari ücret politikalarını eleştiren Taşcıer, parti olarak asgari ücretin en az 39 bin lira olması önerisinde bulunduklarını hatırlattı.
"ADİL TEŞVİK MODELİ" HAZIRLANDI
Asgari ücretin "alan için az, veren için çok olduğu gerçeğini" de ortaya koyduklarını söyleyen Taşcıer, hem emekçiyi koruyan hem de işletmeleri destekleyen "adil bir teşvik modelini" hazırladıklarını belirtti.
Teklife ilişkin bilgi veren Taşcıer, "1 ile 10 çalışanı olan iş yerlerine 10 bin 540, 10 ile 49 çalışanı olan işyerlerine 8 bin 400, 50 ve üzeri çalışanı olan iş yerlerine de 5 bin 100 lira destek içeren kanun teklifimizi de bugün Meclis'e sunacağız." diye konuştu.
Taşçıer, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun da yapısının değişmesi gerektiğini belirtti. Komisyonun her takvim yılında 3 ayda bir toplanması gerektiği ifade edildi.