CHP Genel Başkanı Özel: 'Bu vakitten sonra bu işin dönüşü yok'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kendisi hakkında başlatılan soruşturmalar ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bir şey demiyorum" diyen Özel, Kurban Bayramı'nda hiçbir parti ile bayramlaşmayacaklarını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özel: 'Bu vakitten sonra bu işin dönüşü yok'

CHP GEnel Başkanı Özel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e yönelik kullandığı ifadelere yönelik resen soruşturma başlatıldığını ifade etti. "Bana dün akşam soruşturma açtı, kendi kendine kendini savunmak için bana soruşturma açmış. Açsın, yapacak bir şey yok, bir şey demiyorum" diyen Özel, son yaşanan olaylar sebebi ile CHP'den bayramın çalındığını ifade etti.

Özel, mitingde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e yönelik kullandığı ifadeler sebebi ile hakkında resen soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın dün akşam açıldığını ifade eden Özel, gözaltına alınan belediye başkanlarının adliyeye sevk görüntüleri hakkında da konuştu.

"BİR ŞEY DEMİYORUM"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıklarının İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında başlattığı resen soruşturmaya ilişkin, "Bana dün akşam soruşturma açtı, kendi kendine kendini savunmak için bana soruşturma açmış. Açsın, yapacak bir şey yok, bir şey demiyorum." dedi.

Tele1'de canlı yayınlanan bir programa katılan Özel, İstanbul merkezli 4 ayrı yolsuzluk soruşturmasında partisinin bazı belediye başkanlarının gözaltına alınmasının ardından "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingini dün Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı'nda yapmaya karar verdiğini söyledi.

Özel, gözaltına alınan belediye başkanlarının adliyeye sevk görüntülerine ilişkin şunları kaydetti:

"Daha fazla ileriye gitmeyin, daha fazla ileriye gideriz. Ne anlıyorlarsa onu söylüyorum. Buradan mesajı alacak olan alsın. Bıçak kemiğe dayandı. Bu vakitten sonra böyle haysiyetsizlik yaparlarsa, onurumuzla oynamaya devam ederlerse, suçsuz insanlara iftira atarlarsa, bu işler bu seyirde ve ritimde devam ederse, bir adil yargılanma rejimi kurulmazsa onlar normalleşmezse sertleşirse ben de sertleşmeye devam edeceğim. Ne anlıyorlarsa onu yapacağım. Bu vakitten sonra bu işin dönüşü yok."

CHP Genel Başkanı Özel: 'Bu vakitten sonra bu işin dönüşü yok'

CHP Genel Başkanı Özel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e yönelik mitingde kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında resen soruşturma başlatıldığını anımsattı.

Özel, "Bana dün akşam soruşturma açtı, kendi kendine kendini savunmak için bana soruşturma açmış. Açsın, yapacak bir şey yok, bir şey demiyorum." ifadelerini kullandı.

CHP BAYRAMLAŞMA PROGRAMI DÜZENLEMEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayramlaşmaya ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine Özel, bu bayram hiçbir partiyle bayramlaşmayacaklarını belirtti.

Özel, açıklamasının devamında tüm partilerle bayramlaşan tek partinin CHP olduğunu belirtti. Bu yıl kendilerinden bayramın çalındığını ifade eden Özel, bayramlaşmayacaklarını söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER