CHP Merkez Yönetim Kurulu, bugün sabah saatlerinde gözaltına alınan Antalya, Adana ve Adıyaman belediye başkanlarının gözaltına alınması sonrasında Özel başkanlığında olağanüstü toplantı. Gerçekleştirilen toplantı 3,5 saat boyunca devam etti.
Gerçekleşen toplantıda durum değerlendirmeleri yapılırken, izlenecek yol haritaları görüşüldü. Toplantı sonrasında Özel, açıklamalarda bulundu.
İşte CHP Genel Başkanı Özel'in açıklamalarından satır başları:
"Duyanlara yok artık dedirtecek haberlerle uyandık. Bir avuç insan yanına 3 savcı 3 hakim 3 de savcı alarak 19 Mart'ta savaş açmıştı. İlk günden bunu tanımlamıştık. Milletin elinde kalan son şeyi, sandığı ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. 108 gündür meydanlarda direniyoruz. 108 gündür İBB Başkanı ve cumhurbaşkanı adayımızı, belediye başkanlarımızı çok sayıda bürokratımızı, belediye meclis üyemizi hapiste tutuyorlar"
"198 gündür millet daha da fakirleşti, 6 milyon liraya mal oldu ülkemizin durumu daha da geriledi. Bu ülkenin barış ve birlikte yaşama umuduna da kökten zarar veren, bu ülkeyi içe kapatan bir süreç... Manavgat'taki görüntüleri gördünüz, hemen görüşmeler yapıldı, orada inceleme başlatıldı. Oraya ilişkin CHP icap eden en hassas tutumu takınacak. Ancak ağaç adı verdikleri gizli tanıklarla mesafe alamayanların durumunu herkes biliyor. Yargı ve idari makamlarla partimizle gerekli görüşmeyi yapıyor. CHP de sunulacak raporla gereken tavrı takınacak."
"ÜÇ BELEDİYE BAŞKANI BİR ARAYA GETİREN ŞEY NE OLABİLİR?"
"Zeydan Karalar evinde gözaltına alınırken eşi açıyor kapıyı. Ekipler Gebze'ye gidip o gördüğünüz görüntülerle onu gözaltına alıyor.
Muhittin Böcek, aralıksız başkan seçilen isim. Hiçbir başkan güven oyu alamazken onu başaran başkan gözaltına alındı. Üç belediye başkanı bir araya getiren şey ne olabilir?
Adıyaman Belediyesi'yle sözleşme bitmiş ve yeniden yapılmamış. Adana Büyükşehir Belediyesi'yle bu dönem yok, geçen dönem yok, Zeydan Başkan Seyhan'ı yönetirken bundan 8 yıl önce, önceden kalan sözleşme devam etmiş, o zaman ödeme yapmış"
"TÜM MÜHALEFET TEHDİT ALTINDA"
Özel, açıklamasında "Tüm muhalefet tehdit altında" diyerek tepkisini dile getirdi. Bu durumun sandığa sahip çıkma mücadelesi olduğunu belirten Özel, mal varlıklarının açıklanması konusunda çağrıda bulundu.