ANASAYFA Politika CHP Genel Başkanı Özel'den İmamoğlu ve Yavaş sözleri: İkisinden birisi Cumhurbaşkanı adayı olacak

CHP Genel Başkanı Özel'den İmamoğlu ve Yavaş sözleri: İkisinden birisi Cumhurbaşkanı adayı olacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel yerel seçimlerde partisinin zaferle ayrılması ardından partisinin geleceğine dair konuştu. Başkan Özel 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimine dair muhtemel adaylarını söyledi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
CHP Genel Başkanı Özel'den İmamoğlu ve Yavaş sözleri: İkisinden birisi Cumhurbaşkanı adayı olacak

Türkiye aylardır beklenen 31 Mart Yerel Seçimlerini geride bıraktı. Seçimlerde büyük bir başarıya imza atan Cumhuriyet Halk Partisi'nde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimleri bir kez daha önce çıktı.

SEÇİMDEKİ ZAFERDE İMAMOĞLU VE YAVAŞ PAYI

Yoğun ve gergin geçen seçim sürecinin ardından İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Mansur Yavaş bir dönem daha Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapma hakkı kazanmıştı. Bu iki isim kendi seçim yerlerinde olduğu kadar partilerinin ülke genelinde aldıkları sonuçlara da etkide bulunmuştu.

Bu iki ismin ilerleyen yıllarda nasıl bir görev alacağına dair çeşitli tahminler yürütülüyor. Özellikle ABB Başkanı Mansur Yavaş seçim dönemi boyunca 2. ve son kez ABB Başkanı olacağını ifade etmişti. 

Bu iki ismin akıbeti merak edilirken Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'den dikkat Çeken bir açıklama geldi. Sabah'tan Yavuz Donat'a konuşan Özel her iki ismin partinin dikkat çeken isimleri olduğunu belirtti. Özel bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimi için iki isimden birisinin aday olacağını aktardı.

“İKİSİNDEN BİRİSİ CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK”

Konuyu futbol terimleri ile anlatan CHP Başkanı özel “Şu anda takımda iki forvet var. Biri Mansur Yavaş, diğeri Ekrem İmamoğlu. Teknik direktör, ‘Penaltıyı ben atacağım’ demez. En formda oyuncusuna attırır. Günü geldiğinde arkadaşlarımızdan biri cumhurbaşkanı adayı olacak” dedi.

Olası bir erken seçim olmazsa bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimi 2028 yılında gerçekleşecek.  Son günlerde de erken seçim yaşanıp yaşanmayacağına dair farklı kesimlerden açıklamalar geliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
8 Nisan Borsa İstanbul açık mı, kapalı mı?

8 Nisan Borsa İstanbul açık mı, kapalı mı?