CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Ünal Karahasan kimdir, kaç yaşında, nereli?

CHP tarafından genel başkanlık tartışmaları devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi istenirken partideki çatırdamalar devam ediyor. CHP Genel Başkanlığı için açıklamalar gelmeye devam ederken Ünal Karahasan da adaylığını ilan etti.

CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Ünal Karahasan kimdir, kaç yaşında, nereli?

Ülkemizde Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yenilgiye uğrası üzerine partide fikir ayrılıkları başladı. Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı görevinden istifa etmesi istenirken partideki çatırdamalar da sürüyor.

CHP'de seçim sürecine dair eleştiriler ve tartışmalar devam ederken CHP Grup Başkanı Özgür Özel, 15 Eylül 2023 tarihinde adaylığını açıklamak üzere kameralar karşısına geçti. Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı için adaylığını duyururken Örsan Öymen de adaylığını ilan etti. CHP'de adaylık açıklamaları art arda gelirken Ünal Karahasan da CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını duyurdu. Gelişmenin ardından Ünal Karahasan'ın kimliği merak edildi.

ÜNAL KARAHASAN, CHP GENEL BAŞKANLIĞI'NA ADAYLIĞINI DUYURDU

CHP'den 2011 ve 2015 yıllarında milletvekili aday adayı olan Ünal Karahasan, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Karahasan, Genel Başkanlık organının kaldırılarak Genel Sekreterlik yaklaşımına geçilmesini önerirken yaptığı açıklamada, "Mustafa Kemal Atatürk'ün iki büyük eserine sahip çıkmaya geldim. Merhaba. CHP'nin ebedi lideri, Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk'tür. Ben CHP'de önemli bir tartışmanın açılmasını önermeye geldim" ifadelerine yer verdi.

''YENİ BİR YÖNELMEYİ TARTIŞMAYA GELDİM''

Adaylığını duyuran Karahasan, "Kibir üreten, otoritaryal bir bakış üreten, zaten oryantal bir toplum olmanın kodlarından hepimize zaman zaman sirayet eden benmerkezciliği aşan, yeni bir yönelmeyi tartışmaya geldim" diyen Karahasan, "38. Kurultayımızda Genel Başkanlık organının kaldırılarak Genel Sekreterlik yaklaşımına geçilmesini önermeye geldim.

Bizim partimizin genel başkanları, benim söyleyişimle bundan sonra dediğim olursa genel sekreterleri, partideki hizmetlerinden sonra, ülkeye borçlarını ödedikten sonra bir de dünyaya borçlarını ödemek üzere Sosyalist Enternasyonal Başkanlığı'na gitmelidirler. Çok değerli Genel Başkanımızın partideki görevlerinden sonra Sosyalist Enternasyonal Başkanı olarak görmeyi Türkiye için bir kazanç ve kıvanç olarak hayal ettim." dedi. Vatandaşlar da ''Ünal Karahasan kimdir, kaç yaşında, nereli, kariyeri nedir?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

ÜNAL KARAHASAN KİMDİR?

CHP'den 2011 ve 2015 yıllarında milletvekili aday adayı olan Ünal Karahasan hakkında net bir bilgi henüz bulunmuyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER