ANASAYFA Politika CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş hakkında açıklamada bulundu

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş hakkında açıklamada bulundu

Yerel seçimlerle ilgili hazırlıkların başladığı dönemde siyasilerden de açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son dönemin en çok konuşulan ismi CHP Lideri Kılıçdaroğlu ittifak açıklamasının ardından BB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş hakkında konuştu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş hakkında açıklamada bulundu

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş hakkında açıklamada bulundu - Son günlerin en tartışmalı isimleri arasında yer alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimler öncesinde devam eden ittifak tartışmalarıyla ilgili konuştu.

Bir televizyon kanalına konuk olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi düşünen muhalefet partileri bir araya gelir" ifadeleri ile gündem oldu. CHP Liderinin açıklamaları merak konusu olurken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş hakkındaki açıklamaları da dikkati çekti.

Gündem takipçileri burada TIKLA TAKİP ET

''BURADA ÖNEMLİ OLAN ÖLÇÜ TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ VE ÇIKARLARIDIR''

Moderatörün sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Demirel’in deyimiyle siyasette 24 saat uzun bir süredir. Benim değerlendirmeme göre Türkiye’nin geleceğini, çıkarlarını, huzurunu önceleyen muhalefet partileri bir araya gelirler.

ankara-64.jpg

Burada önemli olan ölçü Türkiye’nin geleceği ve çıkarlarıdır. Bu ölçüyü esas alan muhalefet partileri işbirliğine yönelirler. Önemli olan Türkiye’dir. Türkiye’nin geleceğidir. Türkiye’nin huzurudur." ifadeleri ile dikkati çekti. Yerel seçimlerle ilgili olarak İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş'a değinen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bir de değerlendirmede bulundu.

''EKREM BEY’İN İSTANBUL’U, MANSUR BEY’İN ANKARA’YI KAZANACAKLARINA İNANIYORUM''

Adı bir süre CHP Genel Başkan adaylığı için konuşulan İBB Başkanı İmamoğlu hakkında da konuşan CHP liderinden dikkati çeken bir açıklama geldi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Belediye başkanı arkadaşlarıma ‘şikayet etmeyeceksiniz, halka hizmete devam edeceksiniz’ dedim. Öyle yapıyorlar. Belediye başkanlarımız çok başarılı. CHP’nin halka hizmet anlayışını çok iyi bir şekilde hayata geçirdiler. Hükümet üç tane maskeyi dağıtamadı ama CHP’li belediyeler bir günde sorunu çözdüler ve korona salgınında maskeleri bedava dağıttılar. Her soruna kısa sürede çözüm ürettiler. Halk bu gerçeği yaşayarak gördü. Bu nedenle belediye başkanlarımızın yeniden aday olmalarını ve hizmetlerini sürdürmelerini istiyorum. ​​​​​​'' dedi.

Açıklamasının devamında İBB Başkanı İmamoğlu'nun Genel Başkanlık adaylığını kabul etmeyeceğinin sinyalini veren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''Bu büyükşehir belediye başkanlarımız için de geçerli. Çok başarılılar. Bunu kendilerine de söyledim. Ben Ekrem Bey’in (İmamoğlu,) Mansur Bey’in (Yavaş) yeniden İstanbul ve Ankara belediye başkanlıklarına aday olmaları gerektiğini düşünüyorum. Ekrem Bey’in İstanbul’u, Mansur Bey’in Ankara’yı kazanacaklarına inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.

CHP'de yaşanacak gelişmeler takip edilirken Kılıçdaroğlu'nun bu değerlendirmelerine Büyükşehir Belediye Başkanları tarafından gelecek yanıt merakla bekleniyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Büyükşehir Belediyesi duyurdu! Başkent 153 Bölge Ofisi Beypazarı ilçesinde açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi duyurdu! Başkent 153 Bölge Ofisi Beypazarı ilçesinde açıldı