CHP’de mutlak butlan kararının ardından Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan olmuştu. Kılıçdaroğlu, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) listesini belirleyerek yeni dönem için görevlendirmeleri yaptı. Listenin belirlenmesinin ardından açıklama ise yine Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Parti Sözcüsü görevine getirilen Müslim Sarı tarafından yapıldı.
Müslim Sarı, açıklamasında sürece dair bilgi verirken Kemal Kılıçdaroğlu’nun yönlendirmeleriyle bir MYK oluşturulduğunu söyledi. Sarı, partinin yetkili organlarının çalışmaya başlayacağını ve diğer organların da aşama aşama oluşturularak iş başı yapacaklarını söyledi.
MYK BELİRLENDİ
19 kişilik bir kurulun oluşturulduğunu söyleyen Müslim Sarı, "Merkez Yürütme Kurulumuz’u bugün itibarıyla belirlemiş bulunuyoruz. Bendeniz de bu kurulu şimdi sizlerle, bütün basın mensupları aracılığı Türkiye’ye paylaşacağım. Kurulumuz genel başkanımızla beraber 19 arkadaşımızdan oluşuyor. 3 tane görevimiz genel başkan yardımcılığı çerçevesinde değil, kurul olarak değerlendirildi. Yani 3 alan, 3 branş kurul olarak değerlendirilecek. Orada kurul olarak çalışacağız. Sorumlu bir genel başkan yardımcısı olmayacak ve bunlar önemli alanlar, önemli birimler. Dolayısıyla daha ortak akılla ve daha kurulun kolektif içinde çalışma esasına göre oluşturuldu. Bunlar ekonomi politikaları, dış politika ile hukuk ve seçim işleri birimleri. Bu 3 birim doğrudan doğruya genel başkana bağlı, kurullar tarafından önümüzdeki süreçte yürütülecek. Onun dışında yine genel başkanımızın haricinde 18 kişi genel başkanımıza beraber 19 kişilik bir genel başkan yardımcıları heyeti, yani bir Merkez Yürütme Kurulumuz var." dedi.

MYK listesi şu şekilde:
-Kemal Kılıçdaroğlu – Genel Başkan
-Rıfat Turuntay Nalbantoğlu – Genel Sekreter
-Orhan Sarıbal – Yurtiçi Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-Bülent Kuşoğlu – İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı / Sayman
-Müslim Sarı – Parti Sözcüsü ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-Semra Dinçer – Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-Deniz Demir – Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-Prof. Dr. Ali Rıza Erbay – Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-Cemal Canpolat – İşveren Sendikaları ve İş Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-Necdet Saraç – Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-Yıldırım Kaya – Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-Hasan Efe Uyar – Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-Berhan Şimşek – Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-Devrim Barış Çelik – Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-Ahmet Hakan Uyanık – AR-GE ve Üretim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-Nevaf Bilek – Bölgesel Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-Adnan Demirci – İşçi Sendikaları ve STK’lardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-Tahsin Tarhan – Sanayi ve Ticaret Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-Gamze Akkuş İlgezdi – İnsan Hakları ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
CHP’de oluşturulan yeni MYK ilk toplantısını bugün saat 18:00’da yapacak. Bu yoplantıya Kemal Kılıçdaroğlu’Nun başkanlık edeceği kaydedildi.