CHP'nin Ankara il başkanlığı için iki isim bugün yarışıyor

Ankara'da bugün CHP'nin il başkanı belli oluyor. Kongrenin devam ettiği Ankara'da Ali Hikmet Akıllı' nın yeniden aday olmadığı il başkanlığı için iki isim yarışacak.

CHP'nin Ankara il başkanlığı için iki isim bugün yarışıyor

Bugün Ankara'da CHP' nin il başkanlığı için kongre düzenleniyor. Ali Hikmet Akıllı'nın aday olmadığı Ankara İl Başkanlığı Kongresi'nde adaylık için iki isim yarışacak.

ANKARA'DA CHP KONGRESİ BAŞLADI

CHP 38. Olağan Ankara İl Kongresi, Ankara Atatürk Spor Salonu’nda başladı. Ankara CHP il başkanı ve 72 kurultay delegesi belirlenecek olan kongre Divan başkanı ve divan kurulu üyelerinin seçilmesiyle başladı.

CHP'den 619 delege ile en çok ikinci delege sayısına sahip şehir olan Ankara’da il başkanlığı için genel merkez yönetimine yakın olan Ümit Erkol ve değişimcilere yakın olduğu bilinen eski Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanvekili Sercan Çığgın yarışacak.

screenshot-14.jpg

Secan Çığgın ABB Başkanvekilliğinden önce CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığı ile Çankaya Belediyesi ve ABB’ de belediye meclisi üyeliği yaptı. İl başkanlığına aday olmak için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevinden istifa eden Çığgın bugün Ankara'da yarışan adaylar arasında.

Kongreye ABB Genel Başkanı Mansur Yavaş, CHP Parti Meclis Üyeleri Oğuz Kaan Salıcı ve Semra Dinçer ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra parti üyeleri ve delegeler katılım sağladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER