ANASAYFA Politika Cumhur İttifakı ortağı Destici'den 'Asgari ücretli ve emekliden vergi alınmasın' önerisi!

Cumhur İttifakı ortağı Destici'den 'Asgari ücretli ve emekliden vergi alınmasın' önerisi!

Cumhur İttifakı ortaklarından birisi olan Destici'nin asgari ücretli ve emeklilerle ilgili vergi önerisi gündeme damga vururken detaylar merak konusu oldu.
yazar
Haber Merkezi
Cumhur İttifakı ortağı Destici'den 'Asgari ücretli ve emekliden vergi alınmasın' önerisi!

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici dikkat çeken önerisiyle gündeme geldi. Cumhur İttifakı ortaklarından birisi olan Destici'nin asgari ücretli ve emeklilerle ilgili vergi önerisi gündeme damga vururken detaylar merak konusu oldu.

Emekli ve asgari ücretliden vergi alınmaması gerektiğini dile getiren Mustafa Destici "Vergi, kazancı olandan, varlıklı olandan alınır, emekli ya da asgari ücretliden vergi alınmaz, alınmamalıdır. Dolayısıyla burada düzenlemeye ihtiyaç vardır" dedi.

''EMEKLİLER VE ASGARİ ÜCRETLİLERDEN VERGİ ALINMASIN''

Partisinin genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici emeklilerden ve asgari ücret alan vatandaşlardan vergi alınmaması önerisinde bulundu. Cumhur İttifakı ortağı olan Destici'nin böyle bir öneride bulunması dikkatleri çekerken Destici, "Vergi, kazancı olandan, varlıklı olandan alınır" ifadelerini kullandı.

Vergi sistemiyle ilgili düzenlemelerin yapılması gerektiğine değinen Destici "Bu maliyetlerin yükü, vatandaşlarımızın tamamının sırtına yüklenmemelidir. Geliri düşük olan ile geliri yüksek olan akaryakıtta aynı Özel Tüketim Vergisi'ni ödememelidir. Bu adil, hakkaniyetli değildir" dedi. Açıklamasının devamında ise Destici şunları söyledi;

''İDAM CEZASI''

"Türkiye'nin en zengin, en varlıklı insanıyla 7 bin 500 lira emekli maaşı alan ya da 11 bin 400 lira asgari ücret alan akaryakıt istasyonuna gittiğinde aynı miktarda ÖTV ödememelidir. Vergi, kazancı olandan, varlıklı olandan alınır, emekli ya da asgari ücretliden vergi alınmaz, alınmamalıdır. Dolayısıyla burada düzenlemeye ihtiyaç vardır"

Son olarak İstanbul Esenler ilçesindeki olaya değinen Destici "Biz Müslümanız, iman ediyoruz. Kısasta hayat vardır ve bir an önce 'kısasta hayat vardır'ın gereği yapılmalı ve bazı suçlar için idam cezası Türkiye anayasasında yeniden yer almalıdır." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı açıkladı! Yeni Honda Civic'ten ÖTV alınmayacak işte fiyatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı açıkladı! Yeni Honda Civic'ten ÖTV alınmayacak işte fiyatı