ANASAYFA Politika Cumhur İttifakı'nda yerel seçim hazırlıkları başladı! CHP kalesi için düşünülen isimler ön plana çıktı

Cumhur İttifakı'nda yerel seçim hazırlıkları başladı! CHP kalesi için düşünülen isimler ön plana çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2024 yılında gerçekleşecek yerel seçimler için hazırlıklara başlarken İzmir ve Antalya gibi CHP'nin kalesi olarak adlandırılan iller için karar verilecek adaylar oldukça merak ediliyor.
yazar
Haber Merkezi
Cumhur İttifakı'nda yerel seçim hazırlıkları başladı! CHP kalesi için düşünülen isimler ön plana çıktı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sona ermesinin ardından bir yıldan az bir süre kalan yerel seçimler için hazırlıklar başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP'nin kalesi olarak adlandırılan İzmir ve Antalya'yı CHP'den alabilecek adaylar için araştırmalarına başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2024 yılında gerçekleşecek yerel seçimler için hazırlıklara başlarken İzmir ve Antalya gibi CHP'nin kalesi olarak adlandırılan iller için karar verilecek adaylar oldukça merak ediliyor. İddialara göre ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zmir'de eski DSP'li İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'i, Antalya'da ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u aday yapabileceği konuşuluyor.

2024 YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARI BAŞLADI MI?

cumhur-ittifakinin-yerel-secim-plani-formul-ustunde-konusuluyor-6hxd.jpg

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin oy çoğunluğunun olduğu iller için Cumhur İttifakı'nın şimdiden aday tartışmasına başladığı konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimindeki zaferinin ardından şimdi de 2023 yılında gerçekleştirilecek yerel seçimlere hazırlanırken oy potansiyelinin yüksek olduğu İzmir'de eski DSP'li İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'i, Antalya'da ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u aday yapmak istediği iddia edildi.

Yerel seçimlerin 2024 yılının Mart ayında yapılması planlanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "1994 yılındaki seçimler gibi milat olacak" sözleri ile duyurulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakında bulunan adaylar yerel seçimlere bir hayli önem verirken Cumhur, 2019'da olduğu gibi ittifak yapıp illeri bölüşmeyi planladığı iddia edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
WhatsApp yeni özelliğini duyurdu! Anlık video mesaj özelliği geliyor!

WhatsApp yeni özelliğini duyurdu! Anlık video mesaj özelliği geliyor!