AK Parti'nin 177. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ülkeye, millete ve demokrasiye hayırlar getirmesini temenni etti. Türkiye'nin en büyük şansının AK Parti ve Cumhur İttifakı olduğunu belirten Erdoğan, "Büyük ve güçlü Türkiye'nin ayak sesleri daha fazla duyulacak"
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti bugün Türkiye'nin hem en büyük siyasi partisi hem de en kurumsal siyasi hareketidir. Cumhur İttifakı ise devletimizin bekasının, milletimizin birlik ve dirliğinin en sağlam güvencesidir. Bugün siyasetin merkezi Cumhur İttifakı'dır." dedi.

Erdoğan, AK Parti Konferans Salonu'nda düzenlenen, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında, 81 vilayetin her bir karışında AK Parti'nin millete hizmet davasının nöbetini tutan herkese en içten selamlarını ve saygılarını gönderdi.
AK Parti'nin 177. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın ülkeye, millete ve demokrasiye hayırlar getirmesini dileyen Erdoğan, şunları kaydetti:
"AK Parti olarak kadrolarımızı güçlendirmeye devam ediyoruz. Partimize yönelik gerçekten büyük bir teveccüh söz konusu. Geçen ay grup toplantımızda üç yeni milletvekilimiz AK Parti saflarına dahil oldu. Dört ilçe ve belde belediye başkanımız da Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantımızda AK Parti ailesine katıldı. Türkiye Yüzyılı'nın inşasına omuz vermek için partimize intisap eden tüm arkadaşlarımıza bir kez daha 'hoş geldiniz' diyorum. Muhalefetin şiddet, hakaret, tahrik dozu giderek artan propagandasına rağmen partimiz ve Cumhur İttifakı'mız çekim merkezi olmayı sürdürüyor. Şu bir gerçek ki AK Parti bugün Türkiye'nin hem en büyük siyasi partisi hem de en kurumsal siyasi hareketidir. Cumhur İttifakı ise devletimizin bekasının, milletimizin birlik ve dirliğinin en sağlam güvencesidir. Bugün siyasetin merkezi Cumhur İttifakı'dır. Şayet AK Parti güçlü, Cumhur İttifakı ayaktaysa evelallah 86 milyonun her bir ferdi güvendedir. Türkiye'nin aydınlık yarınları teminat altındadır. Bakın bunu öyle laf olsun diye asla söylemiyorum. Aksine burada çok yalın bir gerçeği ifade ediyorum."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 10 yıldaki hadiselerin gözden geçirilmesi, neler yaşadıklarının ve nelerle mücadele ettiklerinin hatırlanması gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi:
"Gelişmiş ülkeler dahil dünyanın başka herhangi bir devletinin başına gelse yerle yeksan olacağı nice krizi biz başarıyla yönettik. Doğal afetinden savaşlara kadar en zorlu badirelerin üstesinden alnımızın akıyla geldik. Türkiye'yi sıcak çatışmaların tarafı haline getirmeye yönelik tuzakların tamamını boşa çıkardık. Dengeli, itidalli ve stratejik aklı merkeze alan dış siyasetimizle ülkemizi krizlerin çözümünde anahtar ülke konumuna getirdik."

AK Parti Gençlik Kolları'nın klasiğe dönüşen "İftara Beş Kala" ve "Sahura Beş Kala" çalışmalarını bu yıl da devam ettirdiklerini belirten Erdoğan, özellikle deprem bölgesindeki vatandaşların yanlarında olmaya büyük önem verdiklerini bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, teslim ettikleri konutların gerçek anlamda birer yuvaya dönüşeceği mübarek ayda vatandaşlarla iftar ve sahur sofralarında buluşacaklarını dile getirdi.
"GAZZELİ VE SURİYELİ MAZLUMLARI BU RAMAZANDA DA UNUTMAYACAĞIZ"
Kadın kollarının aynı şekilde farklı etkinliklerle rahmet ve bereket ayını en güzel şekilde değerlendireceğini, yoksulların kapısını çalacağını, gariplerin elinden tutacağını, yetimin öksüzün gözyaşını sileceğini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:
"Ülkemiz içinde bunları yaparken yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı ve kardeşlerimizi de elbette ihmal etmeyeceğiz. Avrupalı Türklerle bir araya geleceğimiz iftar programları düzenleyeceğiz. Gazzeli ve Suriyeli mazlumları bu ramazanda da unutmayacağız. Yani içeride ve dışarıda tam bir seferberlik ruhuyla Ramazan-ı Şerif'i en verimli şekilde idrak ve ihya etmeye çalışacağız. Bilhassa belediye başkanlarımızdan çok büyük bir gayret bekliyorum. Havalar soğuk, kış mevsiminin tam ortasındayız. Sizler de görev yaptığınız illerin şehremini durumundasınız. Ramazan-ı Şerif'te tenceresi kaynamayan, ocağı yanmayan tek bir ev bile varsa bunun vebali önce bizlerin üzerindedir, bunu bileceğiz. Allah korusun. Hiçbirimiz ne bu dünyada ne de yarın Hakk'ın divanında bunun hesabını veremeyiz. Unutmayın Hazreti Ömer'i. Kapıları nasıl çaldığını, içeriden ağlayan ses var mı, yok mu, bunları nasıl dinlediğini. Biz de o ümmetin bir mensubu olarak bu konularda çok hassas olmaya mecburuz. Onun için sizlerden o evleri mutlaka bulmanızı... Birinci derecede, belediye başkanlarıma, teşkilat mensuplarımıza, ana kademe, kadın kolları, gençler sizlere sesleniyorum. Yoksul mahallelerin sessiz sakinlerini ziyaret etmenizi, benim selamımı götürerek her bir kardeşimle yakından ilgilenmenizi, onlarla hemhal ve hemdert olmanızı özellikle sizlerden rica ediyorum."
"İKİ SENE HİÇBİR ÖDEME ALMAYACAĞIZ"
Deprem konutları konusundaki tartışmalara da dikkati çeken Erdoğan, "Deprem konutları meselesinde günlerdir kendi uydurdukları yalanları köpürtmeye doyamadılar. Peki sonuçta ne oldu? Yalancının mumu yatsıya kadar yandı. Gizlemeye çalıştıkları hakikatler tek tek gün yüzüne çıktı. Ne faiz söz konusu ne de vatandaşımızı mağdur ediyoruz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasının devamında deprem konutları meselesinde detayları anlattı. İnşa edilen tüm konutların altyapı bedellerinin devlet tarafından ödendiğini, kalan fiyat üzerinden vatandaşlara yüzde 50 indirim yapıldığı aktarıldı.