Vakıflar Hastası Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan, sözlerine katılımcıları selamlayarak başladı. Herkesin Vakıflar Haftasını tebrik eden Cumhurbaşkanı, Vakıflar Haftası'nın bu yılki temasının "Vakıf ve Aile" olduğunu belirtti.
Vakıflar Haftası Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:
"Her fırsatta vurguladığımız gibi millet olarak gerçekten göz kamaştıran bir vakıf geleneğine sahibiz. Hiç şüphesiz bu alanda dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alıyoruz. Böyle nadide bir mirası tevarüs etmekten açıkçası iftihar ediyoruz"
"Titiz bir restorasyon sürecinin ardından hizmete alınan bu eserler ülkemiz, milletimiz ve gönül coğrafyamızdaki dostlarımız için hayırlı, uğurlu olsun. Rabb'im bizlere ecdat yadigarı eserlere sahip çıkmayı, onları gelecek kuşaklara en güzel şekilde teslim etmeyi nasip eylesin"
"ÖNÜNDEKİ ENGELLERİN KALDIRILMASI LAZIM"
"2025 Aile Yılı kapsamında seçimlerde milletimize sözümüz olan Aile ve Gençlik Fonuyla yuva kuracak gençlerimize yönelik desteklerimizi artırdık. Ayrıca doğum yardımı ödeme rakamlarında ciddi oranda artışa gittik. Dijital mecraların etkisiyle toplumda günden güne yayılan yanlış salgı ve algı ve alışkanlıklarla mücadele içindeyiz. İster töre ister gelenek ister güncel akım bahanesiyle olsun, evliliğin zorlaştırılmasını asla doğru bulmuyoruz. Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde evliliğin kolaylaştırılması, teşvik edilmesi, önündeki engellerin kaldırılması lazım"
Sözlerinin sonunda 101 vakıf eserinin herkes için yeniden hayırlı olmasını temenni eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Vakıflar Haftası için de tebrik açıklaması yaptı. Herkesi selamlayarak konuşmasını sonlandıran Erdoğan, vakıf ve hayırseverlere seslenerek gençlere yuva konusunda daha fazla destek olunması çağrısında bulundu.