Cumhurbaşkanı Erdoğan "Milletin ekmeğine göz dikenlerden bunun hesabını soracağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dünya Çiftçiler günü münasebeti ile organize edilen toplantıda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi ve tarım konusunda önemli sözler sarf etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Milletin ekmeğine göz dikenlerden bunun hesabını soracağız"

Ankara bugün önemli bir ekonomik toplantıya daha ev sahibi yaptı. Devletin en üst ismi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu programa katılan isimler arasında yer aldı.

“BÜYÜK BİR ART NİYETİN İŞARETİDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin tarım konusunda içinde bulunduğu durum ve son günlerde adından fazlaca söz ettiren fahiş fiyat artışı konularında konuştu. Türkiye'de tarımın geriye gittiği sözlerine katılmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Türkiye'de tarım bitti demek, sadece cehaletin değil, büyük bir art niyetin işaretidir” dedi.

Bu sözlerini veriler ile de destekleyen Cumhurbaşkanı “Tarımsal Gayrisafi Yurtiçi Hasıla bakımından Avrupa'da lideriz, dünyada ilk 10 içerisindeyiz” diyerek tarım konusunda içinde bulunulan duruma dikkat çekti.

FAHİŞ FİYAT KONUSUNDA GÖZDAĞI VERİLDİ

Gerçekleşen toplantıda ürün satışlarında gereğinden fazla fiyat zammı yapanlara karşı tolerans gösterilmeyeceği belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Bazı temel gıda ürünlerinin fiyatlarında zaman zaman gördüğümüz ani çıkışların gerisinde piyasa koşullarından ziyade fırsatçılık vardır. Şunun bilinmesini isterim, milletin aşına, ekmeğine ve boğazındaki lokmasına göz dikenlerden bunun hesabını mutlaka soracağız” ifadelerini kullandı.

Toplantıda enflasyon ile mücadele konusuna da değinildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu alanda da kararlı bir şekilde çalışmalaraa devam edileceği mesajı verdi.

SONRAKİ HABER