Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa 14. Leo'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Vatkan Devlet Başkanı Papa 14. Leo'yu düzenlenen resmi tören ile karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa 14. Leo'nun tören alanındaki yerini almasının ardından 21 pare top atışı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa 14. Leo'yu resmi törenle karşıladı

Papa 14. Leo, bir takım siyasi temaslarda bulunmak için bugün Türkiye'ye geldi. Ülkemizdeki ilk durağı Anıtkabir olan Papa, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Papa 14. Leo'nun makam aracı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önündeki caddede karşılandı. Süvariler protokol kapısına kadar eşlik etti.

İKİ ÜLKENİN MİLLİ MARŞLARI ÇALINDI

Erdoğan, Papa 14. Leo'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa 14. Leo'nun tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa 14. Leo'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı

Papa 14. Leo, tören kıtasını, "Merhaba asker" diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

İKİ LİDER BAŞ BAŞA VE HEYETLER ARASI GÖRÜŞMEYE GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa 14. Leo, birbirlerine heyetlerini takdim etti. Türkiye ve Vatikan bayrakları önünde gazetecilere poz veren Erdoğan ve Papa 14. Leo, daha sonra baş başa ve heyetler arası görüşmeye geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa 14. Leo'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı - Resim : 2

Görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa 14. Leo, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'ndeki Cihannüma Salonu'nda davetlilere hitap edecek.

Gerçekleştirilen törende Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Dışişleri Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müürü ve Ankara Valisi Şahin de yer aldı. İki lider Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde baş başa görüşecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER