ANASAYFA Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan TSK'nın ilk kadın amirali Gökçen Fırat'la ilgili konuştu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan TSK'nın ilk kadın amirali Gökçen Fırat'la ilgili konuştu!

Geçtiğimiz gün YAŞ kararları sonrası Deniz Kurmay Albay Gökçen Fırat'ın, tuğamiral rütbesine yükselmesiyle tarihte bir ilk yaşanmış oldu.
yazar
Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Erdoğan TSK'nın ilk kadın amirali Gökçen Fırat'la ilgili konuştu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TSK'nın ilk kadın amirali Gökçen Fırat hakkında konuştu. TSK tarihinde bir ilk yaşanırken ilk kez bir kadın subay amiral oldu. Bugün YAŞ kararlarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan bu terfi ile ilgili "Doğrusu ben, tabi, bu atamadan, bu tayinden çok çok mutlu oldum, hele hele böyle bir kızımızın amiralliğe terfi etmesi bizi çok çok memnun etti" dedi.

Geçtiğimiz gün YAŞ kararları sonrası Deniz Kurmay Albay Gökçen Fırat'ın, tuğamiral rütbesine yükselmesiyle tarihte bir ilk yaşanmış oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde ilk kez kadın amiral ataması yapıldı.

TARİHTE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ!

Bugün Cuma namazı çıkışı söz konusu atama ile ilgili değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Gökçen Fırat'ın atamasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde ilk kez kadın amiral ataması yapılmasıyla ilgili bir basın mensubunun hatırlatması üzerine konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Doğrusu ben, tabi, bu atamadan, bu tayinden çok çok mutlu oldum, hele hele böyle bir kızımızın amiralliğe terfi etmesi bizi çok çok memnun etti" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yargıda atamaların çok olduğunu söylerken açıklamasının devamında "Ama şimdi ilk defa Silahlı Kuvvetler'de böyle bir kızımızın albaylıktan generalliğe, amiralliğe terfi etmesi ayrı bir güzellikti. Ben kendisini kutluyorum, tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki şuralarda bunun devamı gelecektir" dedi.

YEREL SEÇİMLER HAKKINDA KONUŞTU!

Ayrıca yerel seçim programına ilişkin açıklamada yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yerel seçimlerle ilgili olarak seçim süreci başkanlığımız gerekli alt yapı çalışmalarını devam ettiriyor. Tüm vekillerimiz, belediye başkanlarımız görev başında. Türkiye'yi tarıyoruz. En doğru adayları tespit edeceğiz. Tüm mesele ideal adayları seçerek Türkiye genelinde seçimlerden başarı ile çıkmak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rekabet Kurumu'ndan Storytel'a soruşturma!

Rekabet Kurumu'ndan Storytel'a soruşturma!