Uzun bir süredir başkent kulislerinde konuşulan kabine değişikliği resmen gerçekleşti. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Atama Kararı ile beraber kabinede iki bakan değişikliği yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile İçişleri Bakanı ile Adalet Bakanı değişti.
AFLARINI İSTEDİLER
Resmi Gazete’de verilen bilgilere göre Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya görevlerinden aflarını istediler. Yılmaz Tunç ile Ali Yerlikaya’nın bu isteklerinin kabul edildiği belirtilerek yerine yeni atamalar yapıldı.
İKİ YENİ BAKAN ATAMASI YAPILDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Adalet Bakanı olarak kamuoyunda oldukça bilinen bir isim olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek atandı. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İçişleri Bakanı olarak Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi atandı. Yeni kabine üyeleri böylelikle kesinleşmiş oldu.

Kabine değişikliği tartışmaları gerçekleştirilen bu atamalar ile son buldu. Başkent kulislerinde daha fazla sayıda bakan değişikliği yapılması bekleniyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile değişen bakan sayısı 2 oldu.