ANASAYFA Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Malazgirt Zaferi kutlamalarında önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Malazgirt Zaferi kutlamalarında önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü kutlama programına katıldı. Katıldığı kutlama programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Malazgirt Zaferi kutlamalarında önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Malazgirt Zaferi kutlamalarında önemli açıklamalar - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı Malazgirt Zaferi'nin 952'nci yıl dönümü kutlama programında halka hitaben konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları merak edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan söze; ''Anadolu'yu bizi vatan haline getiren şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Sultan Alparslan'ın bize emaneti olan bu toprakları kanımızın son damlasına kadar koruyacağız. Şu hakikat asla unutulmamalıdır ki; Malazgirt sırada bir zafer, sıradan bir savaş değildir. Biz Anadolu'ya Malazgirt ile ayak basmadık. Çok daha öncesinden zaten buradaydık. Malazgirt Anadolu'daki hükümdarlığımızın kapılarını açmıştır.'' ifadeleri ile başladı.

''BU MEYDANDAN TEK VATAN MESAJI YÜKSELİYOR''

Konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlıkları da şöyle;

''Her ilimizin, ilçemizin bizim kalbimizdeki yeri ayrıdır. Malazgirt, sahit olduğu manevi mirasla kalbimizde hepsinden ayrı bir konuma sahiptir. Bu topraklar bin yıldır, üzerinde dalga dalga yükselen nidalarla feyizleniyor. Bu topraklarda yaşayan insanlar kökenlerine, meşreplerine bakmaksızın aynı gaye uğruna kenetleniyor.

ekran-goruntusu-2023-08-26-115338.png

Bin yıllık varlığımıza rağmen bize Anadolu'yu yar etmek istemeyenler sürekli birliğime, beraberliğimize saldırıyor. Sanmayın ki bunların dertleri Türklerdir, Kürtlerdir. Sanmayın ki bunların gayesi demokrasi, refahtır. Bunların tek derdi o kadim köprüyü yıkarak yeniden kendilerine alan açmaktır. Asırlardır uğraştıkları halde bu hedef için her değeri istismar eder, her şeyi kullanırlar. Bu meydandan tek millet mesajı yükseliyor. Bu meydandan tek bayrak mesajı yükseliyor. Bu meydandan tek vatan mesajı yükseliyor. İkinci bin yılın başında yine aynı heyecanla buradayız.

ERDOĞAN'DAN 31 MART MESAJI

Konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlere de değindi. Bu kapsamda bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sadece son 20 yılda ülkenin her karış toprağına ulaştırdığımız eser ve hizmetlerimizle Cumhuriyetin kazanımlarını tahkim ettik. 31 Mart'a hazır mıyız? Yerel yönetim seçimlerine hazır mıyız? Bugün gerisinde çok büyük emeklerin, vizyonun olduğu bir dönemden bahsediyoruz. Bazı başlangıçlar vardır ki tarihin akışını değiştirir, biz de Cumhuriyetimizin yeni asrına böyle bir başlangıçla girmek istiyoruz. İkinci bin yılın başında yine aynı heyecanla buradayız.'' dedi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde İklim Dostu Ankara Sürdürülebilir Turizm adlı panel düzenlendi

Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde İklim Dostu Ankara Sürdürülebilir Turizm adlı panel düzenlendi