ANASAYFA Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şampiyon olan Filenin Sultanları'na tebrik mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şampiyon olan Filenin Sultanları'na tebrik mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak , FIVB Milletler Ligi'nde Çin'i mağlup ederek ilk kez kupayı kaldıran A Milli Kadın Voleybol Takımını tebrik etti.
yazar
Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şampiyon olan Filenin Sultanları'na tebrik mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şampiyon olan Filenin sultanlarına tebrik mesajı!- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018'nin ardından ikinci kez finale yükselen finalde de Çin’i devirerek altın madalyanın ve kupanın sahibi olan Filenin Sultanları için bir paylaşım yaptı.

Türkiye'de yaşanan gurur gününde Millilerimizi tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de de oynanan FIVB Milletler Ligi'nde Çin'i 3-1 mağlup ederek organizasyon tarihinde ilk kez kupayı kaldıran A Milli Kadın Voleybol Takımını tebrik etti.

TÜRKİYE'NİN GURURU FİLENİN SULTANLARI

Amerika’da tarih yazan Milllilerimizi tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan tebrik mesajında, "FIVB Milletler Ligi Şampiyonluğuna ulaşarak tarihî bir başarıya imza atan, Türkiye'nin gururu #FileninSultanları'nı en kalbî duygularımla tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

"DÜNYANIN EN İYİSİSİNİZ"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı tebrik ederken. Paylaştığı mesajda, "Şampiyonuz, şampiyon!!! Harikasınız, muhteşemsiniz, dünyanın en iyisisiniz! Sizlerle gurur duyuyoruz #FileninSultanları!" dedi.

Öte yandan tarihi şampiyonluk sonrası ay-yıldızlılar, tarihi başarıyla birlikte 1. sıraya yerleşti.
FIVB Kadınlar Voleybol Dünya Sıralaması'nda Türkiye, 358.49 puanla 1. sıraya yükselirken ABD ise 358.45 puanla 2. sırada yer alıyor. İtalya, 354.41 puanla 3, Çin ise 352.35 puanla 4. sırada yer alıyor.

KASAYA 1 MİLYON DOLAR GİRDİ

FIVB Voleybol Milletler Ligi finalinde Çin'i 3-1 mağlup ederek şampiyonluğu elde eden Filenin Sultanları'nın turnuva boyunca kazandığı miktar da belli oldu. Böylelilike A Milli Kadın Voleybol Takımı, turnuva boyunca kazandığı 12 galibiyette 114 bin dolarlık gelir elde etti. 3 mağlubiyette 13 bin 500 dolar kazanan ay-yıldızlılar, şampiyonlukla birlikte 1 milyon 127 bin 500 dolarlık ödülün sahibi oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara İstanbul otoyolu neden kapatıldı ve ne zaman açılacak? KGM açıkladı!

Ankara İstanbul otoyolu neden kapatıldı ve ne zaman açılacak? KGM açıkladı!