ANASAYFA Politika Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı! Yıl sonuna kadar ek vergi artışı olmayacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı! Yıl sonuna kadar ek vergi artışı olmayacak

Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar kapsamında vergi ve harç oranları yükseltilmiş, ÖTV'de artışa gidilmiş ve MTV'nin bir defaya mahsus olmak üzere iki kez alınmasına karar verilmişti. Artışların ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısından açıklama geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı! Yıl sonuna kadar ek vergi artışı olmayacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı! Yıl sonuna kadar ek vergi artışı olmayacak - Türkiye, içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle zam kararlarını ardı ardına duyuyor. Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararlarda vergi ve harç ödemelerine zam yapıldı. Vergi ve harçlara gelen zammın ardından Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin de (MTV) bir defaya mahsus olmak üzere iki kez ödenmesine karar verilirken akaryakıt ve doğal gazdan da alınan Özel Tüketim Vergisi'nde de (ÖTV) artışa gidildi. Kararların ardından ülkede zam gelmeyen kalem neredeyse kalmazken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, vergi artışlarındaki ana unsurun deprem olduğunu belirterek bir açıklamada bulundu.

''BU AY SONUNA KADAR İLAVE TASARRUF TEDBİRLERİ İSTENDİ''

Çıktığı bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Enflasyonist etki hem giderlerinizi hem gelirlerinizi artırıyor. Kamu son dönemde enerji fiyatlarını sübvanse etti. Kamuda giderler artarken gelirlerin de artması gerekiyor. Ücret artışlarıyla bütçe imkanlarını zorlayarak artışlar yapıldı. Ama ağırlıklı faktör deprem etkisi. Birkaç yıl içinde bu artışları yapıp bitireceğiz. Kamu da fedakarlık yapılacak. Cumhurbaşkanımızın bir tasarruf genelgesi var, hala yürürlükte. Bu ay sonuna kadar ilave tasarruf tedbirleri istendi. Tasarruf kaynakları kullanmamak değildir, kaynakları verimli kullanmak demektir.” ifadelerini kullandı.

cumhurbaskani-yardimcisi-acikladi-yil-sonuna-kadar-ek-vergi-artisi-olmayacak.jpeg

YIL SONUNA KADAR EK VERGİ ARTIŞI OLMAYACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Şu an itibarıyla bütçede dengeleri kurmuş durumdayız. Kurumlar vergisini 5 puan artırdık. İhracatçılar için 1 puan artırdık. Bundan sonra Meclis’e bir düzenleme gelir mi? Bu Meclisimizin takdirinde. Bizim öngördüğümüz değişiklikleri yapmış durumdayız. Kendiliğinden güncellenecek vergiler dışında ek bir vergiyi, ilave bir vergiyi yıl sonuna kadar tartışma durumu yok. Biz bütçe çerçevesinde almamız gereken tedbirleri bu yıl için aldığımız kanaatteyiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yok böyle kampanya artık sizde ev sahibi olabileceksiniz! Ziraat Bankası'ndan 2,39 faizli konut kredisi!

Yok böyle kampanya artık sizde ev sahibi olabileceksiniz! Ziraat Bankası'ndan 2,39 faizli konut kredisi!