ANASAYFA Politika Danıştay Başkanı Zeki Yiğit oldu! Danıştay Başkanı Zeki Yiğit kimdir?

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit oldu! Danıştay Başkanı Zeki Yiğit kimdir?

Danıştay 4 yıllık aranın ardından bir kez daha yeni bir kez daha yeni başkanını belirlemek için sandık başına gitti. Yapılan seçimde mevcut başkan Zeki yiğit yeniden göreve seçildi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Danıştay Başkanı Zeki Yiğit oldu! Danıştay Başkanı Zeki Yiğit kimdir?

Türkiye'deki en üst düzey yargı organlarından olan Danıştay'da bugün başkanlık seçimi gerçekleştirildi 2020 yılında başkan olarak seçile Zeki Yiğit görevine bir 4 yıl daha devam edecek.

Gün içinde Danıştay binasında gerçekleşen seçimde birden fazla aday yarıştı. 116 üyesi olan Danıştay'da aranan 59 oy şartını geçen ve en yüksek oyu alan Başkan Yiğit yeniden Danıştay Başkanı oldu. Danıştay Başkanı Zeki Yiğit'in kısa süre içinde resmi prosedürleri tamamlaması ve görevine kaldığı yerden devam etmesi bekleniyor.

DANIŞTAY BAŞKANI ZEKİ YİĞİT KİMDİR?

Zeki Yiğit 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1988 yılında hakim adayı olarak göreve başladı. Çeşitli ilçelerde hakimlik ve savcılık yaptıktan sonra Adalet Bakanlığı'nda görev alarak sırasıyla Adalet Müfettişliği, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcılığı ve 28 Temmuz 2008 - 4 Mart 2011 tarihleri arasında Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2 Mart 2011 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Danıştay üyeliğine seçildi. 2013-2020 yıllarında Yüksek Seçim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Danıştay 8. daire üyesi iken 7 Mayıs 2020 tarihinde Danıştay başkanı seçildi. Evli ve dört çocukludur.

58 yaşındaki Yiğit'in bu seçimin ardından 2028 yılına kadar görevini sürdürmesi bekleniyor. Bir diğer yargı organı olan Yargıtay'da ise 22 turdur başkanlık seçimi sürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ASO Başkanı Seyit Ardıç iş dünyasının yaşadığı sıkıntılar hakkında konuştu

ASO Başkanı Seyit Ardıç iş dünyasının yaşadığı sıkıntılar hakkında konuştu