İran savaşı çıktığı günden itibaren diplomasi trafiğini başlatan Dışişleri Bakanı hakan Fidan’ın bu yoğun trafiği bayramda da devam ediyor. Bakan Hakan Fidan telefon aracılığı ile bugün de kritik görüşmeler yaptı. Dışişleri Bakanlığı kaynaklarının aktarmış oldukları bilgilere göre Bakan Hakan Fidan,Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ve Pakistanlı yetkililerle telefon görüşmeleri yaptı.
Gerçekleştirilen görüşmelerin ana gündem maddesinin İran savaşı ve bölgesel krizler olduğu kaydedildi. Savaşın sona erip diplomasi kanalının çalıştırılması gerektiğinin hayati olduğunu belirten Bakan Fidan bu hususta Türkiye’nin görüşlerini karşı tarafa aktardı.
SON GELİŞMELER DEĞERLENDİRİLDİ
Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ve Pakistanlı yetkililerle telefonda görüştü. Görüşmelerde, savaşı sona erdirmek üzere yürütülen çalışmalar değerlendirildi.
![]()
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yoğun diplomasi trafiğinin devam etmesinin beklendiği açıklandı. Bakan Hakan Fidan’ın bunlardan başka İran ve ABD ile de temas kuracağı iletildi. Yeni haftada savaş gündemine dair önemli gelişmeler yaşanması bekleniyor.