ANASAYFA Politika Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Avrupa Birliği mesajı gündeme damga vurdu!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Avrupa Birliği mesajı gündeme damga vurdu!

14. Büyükelçiler Konferansı'na katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yaşanan gelişmelerin ardından dikkat çekici mesajlar verdi.
yazar
Haber Merkezi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Avrupa Birliği mesajı gündeme damga vurdu!

NATO Zirvesi'nde konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Türkiye'nin AB'de önünü açın, biz de İsveç'in önünü açalım" çıkışı gerçekleştirmiş ve bu çıkış yeni bir sürecin başlangıcı olmuştu.

14. Büyükelçiler Konferansı'na katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yaşanan gelişmelerin ardından dikkat çekici mesajlar verirken "Türkiyesiz AB gerçek aktör olamaz. Sürecin tam üyelikle canlandırılması gerek" ifadelerini kullandı.

''TÜRKİYESİZ GERÇEK AKTÖR OLAMAZ''

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen "14. Büyükelçiler Konferansı"nın açılış töreninde konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Zirvesi'ndeki "Türkiye'nin AB'de önünü açın, biz de İsveç'in önünü açalım" restiyle başlayan yeni sürece ilişkin konuşmasıyla gündeme geldi. Bakan Fidan, "Türkiyesiz AB gerçek aktör olamaz. Sürecin tam üyelikle canlandırılması gerek" dedi.

0x0-1688557148155.jpg

"Vizyonumuz Türkiye'yi sistem kurucu ülke haline getirmek' vurgusunu yapan Bakan Hakan Fidan Türkiye Yüzyılına adım atıldığını belirterek "Türkiye yüzyılına adım atıyoruz. Vizyonumuz Türkiye yüzyılında Türkiye'yi sistem kurucu aktörler halinde getirmektir. Küresel adaletsizlikleri ortadan kaldıran, barış, güvenlik ve istikrar üreten, insanlığı kucaklayıcı bir sistemin kurulması için diğer ülkelerle birlikte çalışacağız.'' ifadelerini kullandı.

YENİ SÜRECE İLİŞKİN DAMGA VURAN İFADELER!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

''Barışı ve güvenliği tesis etmek için tedbir ve girişimlerimizi yoğunlaştıracağız. Güvenlik, huzur ve istikrara en büyük tehdit terör örgütleridir. Tüm ilgili kurumlarımızla birlikte terör örgütlerine göz açtırmayacağız. Adı ister PKK olsun, ister FETÖ olsun terör örgütlerine ve arkalarındaki güçlere nefes aldırmayacağız.

Ukrayna savaşının sona erdirilmesi için çaba göstermeye devam edeceğiz. Karadeniz'de sükunetin sağlanması temel önceliğimiz olacaktır. Karadeniz tahıl girişiminin yeniden canlandırılması için bütün taraflarla temaslarımızı sürdüreceğiz.

''''HER TÜRLÜ HAREKETE KARŞI DURACAĞIZ''

Ege ve Doğu Akdeniz'de çıkarlarımızı hassasiyetle korumaya devam edeceğiz. Yunanistan ile pozitif atmosferin devamı için uğraşacağız. Yunanistan'dan, Ege'de bizimle aynı samimiyeti bekliyoruz. Filistin'de çözüm mutlaka iki devletli olmalıdır. Bu vizyona zarar veren her türlü harekete karşı duracağız.

Türkiyesiz AB'nin küresel bir aktör olamayacağını buradan bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Sürecin tam üyelikle canlandırılması gerek."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dolar yeni günde ne kadar oldu? Dolar kurundan son dakika

Dolar yeni günde ne kadar oldu? Dolar kurundan son dakika