ANASAYFA Politika Erdoğan son dakika açıkladı! Vergisiz cep telefonu ve evlilik kredisinde çalışmalar tamamlanıyor

Erdoğan son dakika açıkladı! Vergisiz cep telefonu ve evlilik kredisinde çalışmalar tamamlanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın sona ermesinin ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Öğrenciler ve evlilik hazırlığında olan çiftlerin beklediği konular hakkında önemli açıklamalar geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Erdoğan son dakika açıkladı! Vergisiz cep telefonu ve evlilik kredisinde çalışmalar tamamlanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vergisiz cep telefonu ve evlilik kredisi hakkında açıklama! - 5 Eylül Salı 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın sona ermesinin ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları merak edildi.

Yaklaşık 4 saat süren Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın sona ermesinin ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar merak edilirken bir yandan da yeni evlenecek çiftelere faizsiz 150 bin liralık kredi ve öğrencilere vergisiz cep telefonu ile bilgisayar alımları hakkında açıklamalar da gündem oldu.

"EVLENECEK GENÇLERİMİZE KREDİ MESELESİ YAKIN TAKİBİMİZDEDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimler öncesinde vadettiği evlenecek çiftlere 150 bin liralık 2 yıl geri ödemesiz kredi konusuna da değindi. Bununla birlikte üniversite öğrencilerinin vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alımları hakkında da açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Milletimize meydanlarda verdiğimiz sözleri, ülkemizin ve küresel ekonominin şartlarını da göz önünde bulundurarak hayata geçiriyoruz. Yüksek öğretimde olan öğrencilerimize taahhüdümüz olan konuyu değerlendirdik. Nihai çalışmaya göre bir sonraki toplantımızda her iki konuyla ilgili detayları gençlerimizle paylaşacağız. Evlenecek gençlerimize kredi meselesi yakın takibimizdedir. Aile yapısının korunması ve istikbalimiz adına önem verdiğimiz bu projemizi gerçekleştirmekte kararlıyız.'' ifadelerine yer verdi.

"ÇİFTÇİLERE DESTEKLER 2023 EKİM AYINDAN İTİBAREN ZİRAAT BANKASI HESAPLARINDA TANIMLAYACAĞIZ"

''2024 yılında çiftçilere desteklerimizi verimliliği esas alan yaklaşımla sürdüreceğiz.'' diyen Erdoğan, ''Hububat için mazot ve gübre destekleri Kasım'dan itibaren çiftçilerimizin Ziraat Bankası hesaplarında tanımlanmıştır. Buradan bir müjdemizi çiftçilerimizle paylaşmak istiyorum. Mart ayında ödenecek olan buğday, arpa, yulaf, çavdar, çeltik üreticilerimizin mazot ve gübre desteklerini 2023 ekim ayından itibaren Ziraat Bankası hesaplarında tanımlayacağız. Ödemeyi öne çekerek üreticilerimizin yanında olacağız. Toplam 11,5 milyar lira desteği sunacağız.'' değerlendirmesinde bulundu. Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere başarılar dileyerek sözlerini sonlandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Yarın ekonomide önümüzdeki dönemin yol haritasını teşkil eden orta vadeli programın tanıtımını yapacağız.'' dedi. Gelişmeler şimdiden merak edilirken gözler 6 Eylül tarihinde yapılacak olan toplantıya çevrildi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Belediye konut ve villa satışını yapacak! 174 bin TL teminatla Ankara'da konut sahibi olmanın önü açıldı

Belediye konut ve villa satışını yapacak! 174 bin TL teminatla Ankara'da konut sahibi olmanın önü açıldı