TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay’a “Başkente Değer Ödülleri” kapsamında “Yılın Milletvekili” ödülü verildi. Düzenlenen ödül törenine katılan Fuat Oktay hem ödülü aldı hem de yaptığı konuşma ile Ankara’ya ilişkin mesajlar verdi. Başkent Millet Bahçesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde Fuat Oktay’ın Ankara mesajları dikkat çekti.
“HEP BİRLİKTE ANKARA’YIZ”
Törende konuşan Oktay, "Ankara milletvekili olmak bir ayrıcalık. Ankara için, 25 ilçesi için, hepsinin ötesinde Türkiye'nin başkenti için çalışmak bir ayrıcalık. Hep birlikte Ankara'yız. Tüm, ben burada bu ödülü sadece ekibim ve arkadaşlarım adına değil, tüm milletvekillerimiz adına, ama onun da ötesinde aslında biraz önce yine sanatından, kültüründen, sanayicisinden, üniversitesinden, eğitiminden, sivil toplum kuruluşlarından ama her alanda Türkiye'ye ama özellikle de Ankara'ya hizmet eden kardeşlerimiz adına bu ödülü almak istiyorum" diye konuştu.
“ANKARA BİR MEDENİYETLER KAVŞAĞI”
Ankara’nın medeniyet tarihinden bahseden Oktay, "Ankara evet bir başkent ama şunu biliyoruz ki Ankara bir medeniyetler kavşağı. Hititler'den, Frigler'den, Roma'dan, Bizans'tan, Selçuklu'dan, Osmanlı'dan gelen bir tarihi bugüne getiriyor. Tarihiyle gurur duyan, ama Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olarak da bugün onu geleceğe taşıyan ve taşıyacak olan bir Ankara'yı, hep birlikte inşa ediyoruz. Elimizden geldiği kadar, gücümüzün el verdiği kadar çalışıyoruz. Vizyon 2035 Ankara dedik, yola çıktık. Burada şu anda dünya başkentleri içerisinde 50. sırada olan Ankara'yı çok daha üst sıralara, diğer yerlerdeki hedeflerimiz gibi ilk 10'da, en kötü ihtimalle ilk 15'te yer alması için bu gayreti hep birlikte sürdürmek zorundayız" şeklinde konuştu.
Kendisine verilen ödüle teşekkür eden Fuat Oktay, Ankara için çalışmaya devam edeceğini söyledi. Ankara’ya katkı sağlayanlara da teşekkür eden Fuat Oktay sözlerini birlik ve beraberlik mesajıyla sonlandırdı.