ANASAYFA Politika İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak kararı mı verildi?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak kararı mı verildi?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 3 yıldan 7 yıla kadar hapisle yargılandığı dava için gelişmeler merak edildi. İBB Başkanı İmamoğlu'na siyasi yasak verilip verilmediği merak edilirken detaylar da araştırılan konular arasında yer aldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak kararı mı verildi?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak kararı mı verildi? - İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin inceleme başlatmıştı. İnceleme konusu da 29 Aralık 2015 yılında gerçekleştirilen bir ihale ilen İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği, hazırladığı raporu Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Büyükçekmece savcılığınca hazırlanan iddianamede kamunun 250 bin lira zarara uğratıldığı iddia edildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında hazırlanan iddianamede, İmamoğlu dahil 7 isim hakkında ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istenilen davanın ilk duruşması 15 Haziran’da Büyükçekmece Adliyesi’nde görüldü. Savcının, İBB Başkanı İmamoğlu'nun zorla mahkemeye getirilmesi talebini reddeden hakim, dosyayı incelemek üzere Sayıştay denetçilerine sevk ederek duruşmayı bugüne ertelemişti. Konuyla ilgili sosyal medya hesaplarında yer alan ‘siyasi yasak’ kararı ile ilgili olarak vatandaşlar da ‘’İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak kararı mı verildi?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. 

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU'NA SİYASİ YASAK KARARI MI ÇIKTI?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında hazırlanan iddianamede dosya incelenmek üzere Sayıştay denetçilerine sevk edilirken duruşma da 25 Nisan 2024 tarihine ertelenmişti. Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün davanın üçüncü duruşması görüldü. Duruşmada karar çıkmadı. Mahkeme, bir sonraki duruşma tarihini 31 Mart olarak açıkladı. Bu çerçevede İmamoğlu yargılandığı davada sonraki duruşma 31 Mayıs'ta görülecek.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çöl Tozu hangi illerde etkili olacak, kaç gün sürecek, ne zaman bitecek?

Çöl Tozu hangi illerde etkili olacak, kaç gün sürecek, ne zaman bitecek?