İBB Başkanı İmamoğlu Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Türkiye Belediyeler Birliği başkanın başkanlık divanının ve encümen üyelerin seçileceği, Meclis Toplantısı Ankara'daki bir otelde başladı. Başkanlık için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yarıştı.

İBB Başkanı İmamoğlu Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), başkanın başkanlık divanının ve encümen üyelerin seçileceği, Meclis Toplantısı Ankara'daki bir otelde İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından başladı. Divan heyeti oluşturulmasının ardından Türkiye Belediyeler Birliği başkanının da seçileceği Meclis Toplantısı, ‘kınama' tartışması ile başladı.

Heyete en yaşlı üye sıfatıyla Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk, Divan Başkanı oldu. Divan Başkanı Türk, toplantının açılışında Mehmet Sıddık Akış'ın İçişleri Bakanlığınca Hakkari Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasını kınadığını ifade etti. Ardından salondaki bazı belediye başkanları Türk'e, Akış'ın görevinden uzaklaştırılmasının hukuki bir süreç olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. Tartışmanın ardından 2023 yılı Faaliyet Raporu görüşülürken Meclis Toplantısında; birlik başkanı, başkanlık divanı ve encümen üyelerin seçimi gerçekleştirildi.

BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANININ SEÇİLECEĞİ TOPLANTI ANKARA'DA BAŞLADI

Birlik başkanlığı yarışı ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında geçti. Son dakika haberine göre Ekrem İmamoğlu, 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi.

İBB Başkanı İmamoğlu Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

TBB başkanlığı için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile yarışan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 515 oy ile başkan seçildi.

AYRINTILAR GELECEK...

SONRAKİ HABER