ANASAYFA Politika İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa ettiğini açıkladı

İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa ettiğini açıkladı

İYİ Parti'de haftalardır devam eden gergin süreç zirve günlerini yaşıyor. Sabah saatlerde Meral Akşener olağanüstü seçimli genel kurulda aday olmayacağını duyurmuştu. Bu haberin ardından partiden bir istifa haberi daha geldi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa ettiğini açıkladı

Geçtiğimiz 31 Mart seçimlerinde partisi tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Ümit Özlale'den istifa haberi geldi. Özlale kararını bir yazılı açıklama ile duyurdu.

KURULTAY ADAYLARI BELLİ OLUYOR

Yerel seçimlerde önceki seçim sonuçlarının gerisinde tamamlayan ve bekledikleri oy oranının çok daha altında bir sonuçla karşılaşan İYİ Parti'de ilk olarak partinin olağanüstü seçimli genel kurultaya götürüleceği açıklanmıştı. Bu sabah gelen haberde ise mevcut başkan Meral Akşener 27 Nisan'da yapılacak seçimde aday olmayacağını duyurdu.

Akşener'in bu kararının ardından parti içinden Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti Genel Başkanlığına aday olduklarını açıklamışlardı. Parti içinde nasıl bir değişim yaşanacağı merak edilirken bir istifa haberi daha geldi. Son yerel seçimlerde partisi tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen fakat seçimi kazanamayan İzmir Milletvekili Ümit Özlale İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı.

İYİ PARTİ'DEN BİR İSTİFA HABERİ DAHA GELDİ

Özlale açıklamasında “Geldiğimiz noktada partimizin ilk günlerdeki heyecanının kalmadığını, makul çözümler sunmanın mümkün olmadığını ve siyaset üretmenin imkansız olduğunu üzülerek görüyorum. Bu nedenle istifamı sunma kararı aldım” ifadelerine yer verdi. Partide bulunduğu süre içinde yaptıklarından gurur duyduğunu söyleyen ve helallik isteyen Özlale'nin bundan sonraki yol haritası merak konusu oldu. 

İYİ Parti'de bu istifa kararının ardından meclisteki milletvekili sayısı 37'ye düştü. İYİ Parti şu anda meclisteki en büyük 5. parti konumunda yer alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
8 Nisan PTT açık mı, PTT kargo çalışıyor mu?

8 Nisan PTT açık mı, PTT kargo çalışıyor mu?