ANASAYFA Politika İYİ Parti Meral Akşener partisinin olağanüstü kurultayında aday olmayacağını açıkladı

İYİ Parti Meral Akşener partisinin olağanüstü kurultayında aday olmayacağını açıkladı

31 Mart seçimlerinden olumsuz sonuçla ayrılan partilerde köklü değişimler sürüyor. Geçtiğimiz günlerde kurultaya gidileceği açıklanan İYİ Parti'de Meral Akşener depremi yaşandı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
İYİ Parti Meral Akşener partisinin olağanüstü kurultayında aday olmayacağını açıkladı

2017 yılından beri İYİ Parti'de devam eden Meral Akşener dönemi sona erdi. Geçtiğimiz günlerde yapılan 31 Mart seçimlerinde kötü bir sonuç alan İYİ Parti Olağanüstü seçim kararı aldıklarını açıklamıştı.

MERAL AKŞENER YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de yerel yönetimleri belirlemek için 31 Mart Yerel Seçimleri gerçekleştirilmiş ve bir çok parti ittifak içinde olmadan kendi adayları ile seçimde yer almıştı. Bir önceki seçim olan 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde altılı masa olarak bilinen Millet İttifakı çatısı altında yer alan İYİ Parti seçimde adı en çok konuşulan partilerden olmuştu.

Özellikle partinin Genel Başkanı Meral Akşener seçim döneminde aktif bir şekilde açıklamalar ve söylemleri ile ön sıralarda yer almıştı. Seçimin ardından Millet İttifakı dağılmış, İYİ Parti 2024 yerel seçimlerinde ittifak içinde yer almadan kendi adayları ile seçimlere girmişti.

KÖTÜ SONUÇLARIN ARDINDAN SEÇİM KARARI

İYİ Parti 31 Mart Yerel Seçimlerinde ülke genelinde %3,77 oy alarak 6. olmuş bu sonucun ardından İYİ Parti 27 Nisan'da olağanüstü seçimli kurultay yapacaklarını açıklamıştı. Meral Akşener yapılacak kurultay için kararını verdi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Akşener kurultayda aday olmayacağını duyurdu.

Merak Akşener “Seçimlere dair muhasebemizi yapacağımız, 2028'e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum” diyerek kararını paylaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zam sonrası sigara fiyatları ne kadar oldu? En ucuz ve en pahalı sigara fiyatları

Zam sonrası sigara fiyatları ne kadar oldu? En ucuz ve en pahalı sigara fiyatları