İYİ Parti Tarım Politikaları Başkanı Ulusoy hububat alım fiyatlarını değerlendirdi

İYİ Parti Tarım Politikaları Başkanı Kadir Ulusoy, partinin genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında hububat alım fiyatlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

İYİ Parti Tarım Politikaları Başkanı Ulusoy hububat alım fiyatlarını değerlendirdi

İYİ Parti genel merkezinde bir basın toplantısı gerçekleşti. Toplantının gündem konularından biri de hububat alım fiyatlarıydı. İYİ Parti Tarım Politikaları Başkanı Kadir Ulusoy, bu konuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

İYİ Parti Tarım Politikaları Başkanı Kadir Ulusoy, "İktidarımızda taban fiyatı ekimden önce belirleyeceğiz” diyerek hububat alım fiyatlarının çiftçiler üzerinde yaratacağı etkiyi masaya yatırdı

FİYATLAR ÇİFTÇİLERE ZARAR ETTİRİR

Başkan Ulusoy, parti genel merkezinde hububat alım fiyatlarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) açıkladığı hububat alım fiyatlarının çiftçilere zarar ettireceğini savundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun hububata ilişkin önerdiği taban fiyatı anımsatan Ulusoy, "Enflasyon yüzde 70'lerde, verilen fiyatlar ise yüzde 20'lerde. Hiçbir şeyi hesaplamadan sadece enflasyona baksak bile çiftçimiz yüzde 50 zararda." şeklinde konuştu.

Ulusoy, süt üreticilerinin sorunlarına da değinerek şunları söyledi:

"Gıda ve tarım, milli güvenlik sorunları içinde ele alınmalıdır. Bu bir beka meselesidir. Şehirlerimizin gıda arzını en ulaşılabilir şekilde halletmek için taban fiyat verdiğimiz ürünlerde çiftçiyi, sütte de üreticiyi desteklemeliyiz. Bizim taban fiyat uygulamamız nasıl olacak? Biz iktidarımızda taban fiyatı ekimden önce belirleyeceğiz. Buğdayın taban fiyatını vereceğiz ve 'artı enflasyon' diyeceğiz.

Başkan Ulusoy, bu açıklaması sonrası hasat dönemine kadar enflasyon artabileceğini ve iktidara geldiklerinde taban fiyatının ekimden önce belirleyip çiftçinin planlama yapabileceğini ve onları koruyacaklarını ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER