ANASAYFA Politika İYİ Parti'de hangi isimler istifa etti?

İYİ Parti'de hangi isimler istifa etti?

İYİ Parti'de seçim krizi istifaları da beraberinde getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu partideki İstanbul İl Teşkilatı Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklarken vatandaşlar da hangi isimlerin partiden istifasını verdiğini sorgulamaya başladı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
İYİ Parti'de hangi isimler istifa etti?

İYİ Parti'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu partideki İstanbul İl Teşkilatı Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. İYİ Parti'de seçim krizi peş peşe istifaları beraberinde getirirken son olarak İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak görevini bıraktığını duyurdu. Bu çerçevede ‘’İYİ Parti'de başka hangi isimler istifa etti? Meral Akşener istifa edecek mi?'' sorularına da yanıt aranmaya başladı. 

31 Mart yerel seçimlerine kendi adayları ile giren Meral Akşener yönetimindeki İYİ Parti'den iki yönetici de istifa etti. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçmenler, yurt genelinde sandık başına gitti. İl bazında sadece Nevşehir’i kazanan Meral Akşener yönetimindeki İYİ Parti, ülke genelinde ise yüzde 3 buçuk oy alabildi. Sonuçların netleşmesinin ardından partiden peş peşe istifa haberleri geldi. Yönetime de istifa çağrıları yapılmaya devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu partideki İstanbul İl Teşkilatı Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak görevini bıraktığını duyurdu.

İYİ PARTİ'DE İSTİFA DEPREMİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kavuncu, İYİ Parti İstanbul Milletvekili olarak görevine devam edeceğini belirtti. Daha önce partiler arasında ittifak yapılan İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana gibi büyükşehirlerde parti aidiyetinin neredeyse yok olduğunu savunarak "İttifak sisteminin büyük partileri güçlendirdiğini, oy oranı biraz daha az partileri ise erittiğini" dile getirdi. Kavuncu’nun istifa kararının ardından yaklaşık bir saat sonra İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak görevinden istifa etti. 

Paylaştığı sosyal medya notunda kongreyi işaret ederek “Her daim liderimizin yanındayım!" dedi. Yerel seçimler sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı basın açıklamasında olağanüstü seçimli kongreye gitme kararı aldığını duyurmuştu.

MERAL AKŞENER İSTİFA EDECEK Mİ?

Sonuçlar tartışmaları ve istifaları da beraberinde getirdi.Seçim sonuçlarının ardından istifa edeceği iddia edilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, genel merkezde basın toplantısı düzenledi. Akşener, olağanüstü kongreye gideceklerini açıkladı.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Evde bakım maaşı Nisan ayı ne zaman yatacak, bayramdan önce yatar mı?

Evde bakım maaşı Nisan ayı ne zaman yatacak, bayramdan önce yatar mı?