ANASAYFA Politika İYİ Parti'de Koray Aydın adaylığını açıkladı! Niyetimiz hayırdır, akıbetimiz hayır olsun

İYİ Parti'de Koray Aydın adaylığını açıkladı! Niyetimiz hayırdır, akıbetimiz hayır olsun

İYİ Parti'de deprem devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimli olağanüstü genel kurultay için merakla beklenen kararını duyurdu. Seçimde beklediği sonucu elde edemeyen İYİ Parti'de başarısızlığın nedenleri masaya yatırılmaya devam ederken Akşener'in yeniden aday olup olmayacağı merak edilirken sürpriz açıklama Koray Aydın'dan geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
İYİ Parti'de Koray Aydın adaylığını açıkladı! Niyetimiz hayırdır, akıbetimiz hayır olsun

31 Mart Yerel seçimlerine hür ve müstakil gireceklerini açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimde beklediği sonucu elde edemedi. Seçimde beklediği sonucu elde edemeyen İYİ Parti'de başarısızlığın nedenleri masaya yatırılırken yerel seçimlerin ardından olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti’de Genel Başkan Meral Akşener'in aday olup olmayacağı merak ediliyordu.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, yazılı basın açıklaması yaparak aday olmayacağını duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, ‘’Seçimlere dair muhasebemizi yapacağımız, 2028'e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum. Kurultayımızın şimdiden; partimiz, milletimiz ve memleketimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, aday olacak tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.'' dedi. Akşener'in ardından bir sürpriz açıklama da Koray Aydın'dan geldi. 

İYİ PARTİ'DE KORAY AYDIN GENEL BAŞKAN ADAYI OLACAĞINI DUYURDU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in olağanüstü kurultayda yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından, İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Başkanı Koray Aydın genel başkanlığa adaylığını açıkladı. Koray Aydın, resmi X (Twitter) hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ‘’Büyük Türk milleti, Değerli İYİ Partililer,

Bilindiği üzere İYİ Parti’miz, 27 Nisan 2024 tarihinde Seçimli Olağanüstü Kurultay kararı almıştır. Bu bağlamda kararın alındığı günden bu yana milletvekillerimiz, parti yöneticilerimiz, il ve ilçe başkanlarımız, kurultay delegelerimiz ve partimize emek vermiş pek çok dava arkadaşımızla yürüttüğümüz istişareler sonucunda Genel Başkan Adayı olmaya karar vermiş bulunmaktayım. Büyük fedakarlıklarla Partimizi kuran, bugünlere getiren, aldığı Olağanüstü Kurultay kararıyla Partimizin önünü açan ve yeniden aday olmayacağını açıklayan Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e teşekkür ediyorum.

Kurucu Teşkilat Başkanı olduğum ve bir evlat gibi büyüttüğümüz İYİ Parti’mizi yeniden ayağa kaldırmak, Türkiye’ye yeniden umut olmasını sağlamak ve Partimiz için emek veren bütün dava arkadaşlarımızı birlik, bütünlük ve kardeşlik hukukuyla bir araya getirmek amacıyla; kutlu bir yola çıkmış bulunuyoruz. Niyetimiz hayırdır, akıbetimiz hayır olsun. Yüce Allah yar ve yardımcımız olsun. Adaylığımla alakalı kapsamlı açıklamayı ilerleyen günlerde gerçekleştireceğim. Açıklamamızın yeri, tarihi ve saatini sosyal medya hesaplarımızdan duyuracağız.'' dedi. 

KORAY AYDIN KİMDİR?

5 Aralık 1955 Trabzon doğumlu olan Koray Aydın, siyasetçi ve eski bayındırlık ve iskan bakanıdır. Erken yaşta siyasete katılan Aydın, 1999 -2001 yılları arasında bayındırlık ve iskan bakanı olarak görev yapmıştır. Bir süre Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreterliği görevini üstlenmiştir. Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinden sonra TBMM başkanvekili olarak seçilmiştir.

Meclise 1991 - 1995 yılları arasında Trabzon milletvekili, 1999-2002 yılları arasında Ankara milletvekili, 2007 - 2015 arasında tekrar Trabzon milletvekili olarak meclise girmiştir. Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde meclisteki sandalyesini kaybetmiştir. 2012 yılında gerçekleştirilen Milliyetçi Hareket Partisi 10. Büyük Olağan Kongresi'nde Devlet Bahçeli ile genel başkanlık için yarıştıysa da kaybetti. 2015 yılında MHP Üst Kurul Delegeleri tarafından talep edilen Olağanüstü Kurultay sürecinde yeniden Genel Başkanlığa adaylığını açıkladı. 25 Ekim 2017 tarihinde kurulan İYİ Partiye katıldı ve partinin kurucular kurulunda yer aldı. Aydın şimdilerde İYİ Parti Genel Başkanlığı için adaylığını açıkladı

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Genel Başkanı Özel'den İmamoğlu ve Yavaş sözleri: İkisinden birisi Cumhurbaşkanı adayı olacak

CHP Genel Başkanı Özel'den İmamoğlu ve Yavaş sözleri: İkisinden birisi Cumhurbaşkanı adayı olacak