ANASAYFA Politika İYİ Parti'den Müsavat Dervişoğlu genel başkanlığa aday olacağını duyurdu!

İYİ Parti'den Müsavat Dervişoğlu genel başkanlığa aday olacağını duyurdu!

İYİ Parti'de genel başkanlık için adaylık açıklamaları son dakika olarak peş peşe geliyor. Adaylık açıklamalarına bir yenisi daha eklenirken İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, genel başkanlığa aday olacağını duyurdu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
İYİ Parti'den Müsavat Dervişoğlu genel başkanlığa aday olacağını duyurdu!

İYİ Parti, 31 Mart Yerel seçimlerinde beklediği başarıyı elde edemeyince partiden istifa çağrıları peş peşe geldi. Yerel seçimlere 'hür' ve 'müstakil' girme kararının ardından İYİ Parti içerisinde yaşanan gerilim, seçimdeki oy kaybının ardından yaşanan istifalarla bir başka boyuta evrilmişti. İYİ Parti'de Genel Kurul yapılmasına karar verilirken Genel Başkan Meral Akşener "Seçim sonuçları kapsamında ödediğim bedele razıyım" diyerek Olağanüstü Genel Kurul'da genel başkanlığa aday olmayacağını duyurdu.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Seçimlere dair muhasebemizi yapacağımız, 2028'e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum" ifadelerini kullandı. Meral Akşener’in kurultayda aday olmayacağını sosyal medya üzerinden duyurmasının ardından İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu 27 Nisan’daki Genel Kurul’da aday olacağını duyurdu.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU, İYİ PARTİ GENEL BAŞKANLIĞI'NA ADAY OLDU

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, 27 Nisan’daki Genel Kurul’da aday olacağını açıkladı. Yazılı açıklama yapan Dervişoğlu, Akşener’in aldığı kararı her zaman olduğu gibi saygıyla karşıladığını belirtirken, “Böylesini kritik bir eşikte gelişmelere kayıtsız kalabilmem ve tarihin üzerime yüklediği sorumluluktan uzak durabilmem mümkün değildir” dedi. Sürecin, usulüne ve geleneklere uygun olarak yürütülmesi amacıyla Akşener’i ziyaret edeceğini ardından teşkilat mensupları ve milletvekilleriyle istişarelerde bulunacağını belirten Dervişoğlu, “27 Nisan 2024 tarihinde yapılacak olan Seçimli Olağanüstü Kurultay’da Genel Başkanlığa aday olacağımı kamuoyunun bilgi ve takdirlerine arz eder, saygılar sunarım” dedi.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR?

Dursun Müsavat Dervişoğlu, 1 Şubat 1960, Ankara'da dünyaya geldi. İ Fatsalı bir ailenin çocuğu olan Dervişoğlu, İlkokul ve ortaokulu Fatsa’da okudu. Lise eğitimini ise Ankara, Fatsa ve Samsun’da tamamladı. 1978 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi İşletme Bölümünde eğitimine devam eden Dervişoğlu, 12 Eylül 1980 tarihinde yapılan askerî darbe ile zorunlu olarak öğrenimine ara verdi. Daha sonra öğrenci aflarından yararlanarak lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamladı.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) çeşitli kademelerinde ve gençlik organizasyonlarında önemli görevler üstlendi. 1978 yılında Ülkücü Gençlik Derneği (ÜGD) Fatsa İlçe Başkanlığı ile başlayan siyasi yöneticilik hayatını, 1987–1989 yılları arasında Bizim Ocak Dergisi ve daha sonra 1988'de de Gençlik, Kültür ve Sanat Ocakları Derneği adı altında teşkilatlanan Ülkü Ocakları'nın genel başkanlığı ile devam ettirdi.

1989 yılında Gençlik Kültür ve Sanat Ocakları Derneği'nin genel başkanlığı görevinden alınarak, dönemin Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Genel Başkanı Alparslan Türkeş tarafından MÇP Genel Merkezi'nde görevlendirildi. Daha sonra yine Türkeş tarafından MÇP İzmir İl Teşkilatı'nda görev yapmak için İzmir’e gönderildi.

2000 - 2011 yılları arasında MHP İzmir İl Başkanlığı görevini sürdürürken, 2009 Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve 2011 genel seçimlerinde ise MHP İzmir milletvekili adayı olmuştur. 2012'de MHP kongresinde genel başkanlığa aday olmuş, ancak kazanamamıştır. 2018-2019 yılları arasında İYİ Parti mahalli idarelerden sorumlu genel başkan yardımcısı olmuştur. 2019 yılı itibarıyla İYİ Parti meclis grubu başkanvekilidir ve 27. dönem İzmir milletvekilidir. Müsavatoğlu son olarak İYİ Parti Genel Başkanlığı'na aday olacağını duyurdu. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ATO Başkanı Baran Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı

ATO Başkanı Baran Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı