ANASAYFA Politika İYİ Parti'nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu!

İYİ Parti'nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu!

Bugün gerçekleştirilen İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda yeni genel başkan seçimleri üçüncü tura kalmıştı. Tamamlanan seçimlerde İYİ Parti'nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu seçildi.
yazar
Sinem GÜVEN
İYİ Parti'nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu!

31 Mart seçimlerinin ardından siyaset gündeminde en çok yer alan konulardan biri de İYİ Parti genel başkanlık seçimi oldu. Buna göre yerel seçimlerin ardından adaylığını koymayan Meral Akşener'in yerine hangi ismin göreve geleceği bugün gerçekleştirilen seçim ile belli oldu. 

Meral Akşener, 15 yıl boyunca çatısı altında yer aldığı MHP'den 2016 yılında ayrılarak daha sonrasında beraberindeki isimler ile beraber İYİ Partiyi kurmuştu. Partinin başında 7 yıllık bir dönemi bulunan Akşener son seçimde alınan sonucun ardından yapılacak kurultayda yeniden aday olmayacağını duyurmuştu. Bunun üzerine bugün gerçekleştirilen seçimde Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz adaylığını koydu.

SEÇİMLER İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ TURA KALMIŞTI!

Gerçekleştirilen birinci tur seçimlerinde delegelerin hiçbirinin oyunun 654'ü geçmemesi nedeni ile seçim ikinci tura kaldı. İlk tur sonuçları ise şu şekildeydi;

Koray Aydın: 472
Müsavat Dervişoğlu: 370
Mehmet Tolga Akalın: 327
Günay Kodaz: 2

Arından son yani üçüncü turda Tolga Akalın, adaylıktan çekildiğini duyurdu fakat hiçbir aday için destek belirmedi. Günay Kodaz ise Koray Aydın'ı desteklediğini duyurarak o da adaylıktan çekildi.

Kafa kafaya giden ikinci tur seçimlerin ardından Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu'nun oyları şu şekildeydi;

Koray Aydın: 566
Müsavat Dervişoğlu: 569

Bunun üzerine seçimler üçüncü tura kalarak bu sonuçlara göre İYİ Parti'nin yeni Genel Başkanı seçilmiş oldu.

İYİ PARTİ YENİ GENEL BAŞKANI BELLİ OLDU!

Üçüncü turun tamamlanmasının ardından gelen oy sonuçlarına göre Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti yeni genel başkanı seçildi. Buna göre Müsavat Dervişoğlu'nun üçüncü tur sonuçlarına göre oyu 611, Koray Aydın'ın ise 582 şeklindeydi.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR?

1960 yılında Ankara’da doğan Dursun Müsavat Dervişoğlu, aslen Ordu Fatsalı. İlkokul ve ortaokulu Fatsa’da okudu. Lise eğitimini ise Ankara, Fatsa ve Samsun’da tamamladı. 1978’de Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi İşletme Bölümüne kaydoldu.  Aynı dönemde ülkücü öğrenci hareketlerinde yer aldı. 12 Eylül 1980 askerî darbesi sonrası zorunlu olarak öğrenimine ara verdi.

Eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamladı. MHP’nin birçok kademesinde ve gençlik organizasyonlarında önemli görevler üstlendi. 

2000-2011 arası MHP İzmir İl Başkanlığı yaptı. 2009 Yerel Seçimlerinde MHP İzmir belediye başkanı adayı oldu. 2011 Genel Seçiminde milletvekili adayı oldu. 2012’de MHP Genel Başkanlığına aday oldu ancak kazanamadı.

2017 yılında referandumun ardından MHP’den istifa etti ve daha sonra İYİ Parti’ye geçti. 2018-2019 yılları arasında İYİ Parti mahalli idarelerden sorumlu genel başkan yardımcısı oldu. 27. dönem İzmir milletvekili ve Grup başkanvekili olarak görev yaptı. Bugün ise İYİ Parti yeni Genel Başkanı olarak resmen görevi devraldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sincan Belediyesi'nden Sincan Park müjdesi! Açılışı çok yakında gerçekleştirilecek

Sincan Belediyesi'nden Sincan Park müjdesi! Açılışı çok yakında gerçekleştirilecek