Türkiye'nin iç güvenliğini, makroekonomik denelerini ve bölgesel diplomasisini yakından ilgilendiren Kabine Toplantısı bugün yapılacak. Toplantı sonrasında Erdoğan'ın açıklamalarda bulunması bekleniyor.
Kabine toplantısının en sıcak başlığının ekonomi olacağı ifade edildi. Enflasyonun ateşini düşürmek için atılan adımların yanı sıra piyasalardaki son durum ve Ticaret Bakanlığının Türkiye genelinde gerçekleştirdiği fahiş fiyat denetimleri de masaya yatırılacak.
DIŞ SİYASET DE ELE ALINACAK
Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlarının sunumu ile dış politika kulvarında gözler Ortadoğu'ya çevrildi. Gazze'deki son durum ve İsrail'in bölgeyi istikrarsızlaştıran askeri operasyonları da görüşülecek.
BAYRAM TEDBİRLERİ KAPIDA
Gündemin en önemli başlıkları arasında bayram tedbirleri olacak. Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ile yurt genelinde yüz binlerce aracın trafiğe çıkacak olması bakanlığı harekete geçirdi. Ek tedbirler ve alınacak güvenlik önlemleri de masadaki başlıklar arasında olacak.